Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Brvništské hody sprevádzali oslavy 470. výročia prvej písomnej zmienky o obci

Centrom výbornej atmosféry sa v papradnianskej doline stala obec Brvnište, v ktorej organizovali trojdňové hody a oslavy. Všetkých návštevníkov čakalo množstvo hudobných vystúpení. V sobotu sa predstavil slovenský nevidiaci spevák Marián Bango a v nedeľu hrala do rytmu dychová hudba Mošteňka a hudobná skupina Eminent.

Dvadsiate Brvništské hody a oslavy vznikli v spolupráci s Považským osvetovým strediskom v Považskej Bystrici v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK), ktorý podujatie podporil zo svojho dotačného systému. Svoju vďaku vyjadrila aj starostka obce Brvnište Dagmar Mikudíková: „Chcela by som sa poďakovať pánovi županovi, vďaka ktorému máme vždy bohaté hody, ktoré TSK každoročne podporuje. Všetci si to veľmi vážime.“

Tohtoročné hody a oslavy navštívil predseda TSK Jaroslav Baška osobne. „Vždy, keď mi to čas dovolí, rád prídem na Brvništské hody. Tie sú tento rok spojené so 470. výročím prvej písomnej zmienky o obci Brvnište. Preto by som chcel zaželať všetkým občanom na čele s pani starostkou, nech sa obci darí, nech sa naďalej rozrastá, pretože tu urobili za tých pár rokov obrovský kus práce,“ uviedol župan. „Trenčiansky samosprávny kraj podporuje takéto aktivity, hlavne keď sú to rôzne výročia, prvé písomné zmienky o obci alebo slávnosti. Je našou úlohou pomôcť obciam a mestám, aby si uchovávali svoje tradície, ktoré musíme zachovať pre našu budúcu generáciu,“ dodal.

Podujatia sa zúčastnili aj starostovia susedných obcí z Papradna, Jasenice a Stupného. Výbornú súťaž medzi obcami, ktorá bola zároveň ukážkou činnosti hasičov, si pre návštevníkov pripravil Dobrovoľný hasičský zbor Brvnište.

autor: mp

Fotogaléria

HODY_BRVNISTE (1)
HODY_BRVNISTE (2)
HODY_BRVNISTE (3)
HODY_BRVNISTE (4)
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK