Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Dychová hudba Drietomanka oslavuje 150. narodeniny

Korene krojovanej dychovej hudby Drietomanka siahajú až do roku 1866. Počas svojej 150-ročnej existencie teší oči aj uši divákov na kultúrno-spoločenských podujatiach nielen na Slovensku a v Čechách, ale aj v strednej Európe. Súčasnú zostavu DH tvoria mladí talentovaní muzikanti; medzi nimi 9 spevákov a približne 13 hudobníkov. Súčasným kapelníkom DH Drietomanka je Jaroslav Múdry.

Za posledné dve dekády DH Drietomanka vydala 11 zvukových CD a 1 DVD. Po uplynulom víkende sa repertoár rozšíril o výročné CD a DVD Drietomskí muzikanti vyhrávajú... 150 rokov. Narodeninové nosiče pokrstili počas 18. ročníka Drietomského festivalu dychových hudieb. Krstnými rodičmi sa stali zastupujúci starosta obce Drietoma Jaroslav Mego a predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) Jaroslav Baška. „Som veľmi rád, že DH Drietomanka pri príležitosti svojho 150. výročia vydala nové CD a DVD, na ktorého vytvorenie mohol prispieť aj TSK. Osobne si myslím, že DH Drietomanka je jedna z tých najlepších dychových hudieb na Slovensku. 150 rokov je naozaj dlhá doba, počas ktorej členovia DH dokázali potešiť a zabaviť uši, ale aj srdcia všetkých milovníkov dychovky,“ prihovoril sa prítomným župan a poďakoval všetkým členom DH, ako aj vedeniu obce za ich snaženie a úsilie. Veľa zábavy, tvorivých nápadov a bohatého publika oslavujúcej Drietomanke zaželal aj zastupujúci starosta Jaroslav Mego.

Organizátorom Drietomského festivalu dychových hudieb je Spolok DH Drietomanka v spolupráci s obcou Drietoma a FS Nezábudky. Festival každoročne priláka viac ako tisícku návštevníkov. Tento rok sa počas festivalu predstavilo 7 kapiel, nechýbal ani záverečný monstre koncert a nedeľná prehliadka detských folklórnych súborov.

autor: vr

Fotogaléria

DRIETOMA
DRIETOMA1
DRIETOMA2
DRIETOMA3
DRIETOMA4
DRIETOMA5
DRIETOMA6
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK