Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Hudobná Letná pauza na hornej Nitre odštartovala

Prvý a zároveň otvárací koncert 14. ročníka festivalu Letná pauza v tužinskom kostole sv. Jakuba naplnil očakávania. Po úvodných slovách jedného z organizátorov, Petra Vrbinčíka, vystúpil podpredseda  Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) Richard Takáč a s radosťou odovzdal symbolický šek TSK na podporu tohto podujatia.

Festival Letná pauza má dlhú históriu, pôvodne z rockového žánru sa vyprofiloval k jazzu a klasike. Počas piatich koncertov na hornej Nitre však zaznejú ušiam poslucháčov aj hudobné úpravy swingu, ľudových melódií až po populárnu hudbu. Každý koncert je individuálny a prináša návštevníkom nevšedný hudobný zážitok. „Naším cieľom bolo dostať dobrú a kvalitnú hudbu z jedného veľkého podujatia do odľahlejších častí regiónu, kde nájde rovnaký počet fanúšikov a možno aj viac. A toto sa nám podarilo, dôkazom je plná koncertná sála. Obyvatelia môžu byť hrdí na skvosty, ktoré ich obec ukrýva,“ povedal Peter Vrbinčík.

Na štvrtkovom koncerte 23. júna 2016 hrali a pre publikum spieval Matrin Babjak a Bass Band. Kvarteto kontrabasistov a spevákov hlas v závere koncertu ocenil potlesk takmer 200 divákov. Ďalší jazzový koncert 1. júla smeruje do Bojníc, 3. júla vystúpia umelci na kalvárii v Solke, 6. júla bude predstavenie klasickej hudby hosťom v kostole v Porube a záverečný jazzový koncert bude opäť 8. júla v Bojniciach.  

Zdroj fotografií: TSK, Oto Kmeť

autor: rk

Fotogaléria

MTA_7282

Dokumenty

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK