Najsilnejší muži Slovenska si merali sily v Púchove

V sobotu 30. apríla 2016 sa uskutočnilo v Púchove na pešej zóne podujatie ,,Najsilnejší Slovák 2016“. Organizátorom akcie, ktorá má na Slovensku dlhodobú tradíciu, je Slovenská asociácia silných mužov.

Súťaž oficiálne otvoril poslanec Zastupiteľstva TSK Milan Panáček, primátor mesta Púchov Rastislav Henek a prezident Slovenskej asociácie silných mužov Vladimír Bátik. Prítomní boli aj zástupcovia ďalších partnerov podujatia, podujatie moderoval viceprezident Slovenskej asociácie silných mužov Milan Gabrhel, na korektný priebeh súťaže dohliadali rozhodcovia Pavol GugaBranislav Golier.

,,Som rád, že z pozície zástupcu TSK môžem byť prítomný na dnešnej športovej akcii. Dnes žijeme uponáhľanú dobu plnú moderných technológií a k športu sa hlási čoraz menej mladých ľudí,“ uviedol počas slávnostného otvorenia poslanec Zastupiteľstva TSK Milan Panáček. Na jeho slová nadviazal i prezident Slovenskej asociácie silných mužov Vladimír Bátik: ,,Chcem sa poďakovať v mene asociácie vedeniu TSK, mesta a ďalším za to, že nám pomohli pri organizácií pretekov. Osobne ma teší i skutočnosť, že sú to otvorené Majstrovstvá Slovenska a štartovať môžu i tzv. amatéri, nielen profesionáli. Musíme si uvedomiť, že aj každý z profesionálov nejako raz začínal.“

Spolu bojovalo o titul ,,Najsilnejší Slovák 2016“ 12 súťažiacich z celého Slovenska. Svoje sily si merali v 5 súťažných kategóriách – zdvih oceľovej klady, prevracanie pneumatiky, mŕtve ťahy s automobilom, test úchopu – tzv. Herkulesov úchop a vykladanie závažia na schody sily. Víťaza druhej súťažnej kategórie ocenil predseda TSK Jaroslav Baška. Celkovým víťazom sa stal Igor Petrík z Levíc, ktorý vyhral 4 z 5 disciplín. Igor Petrík zaknihoval zlatý, víťazný hattrick, keďže sa stal Najsilnejším Slovákom aj v predchádzajúcich 2 ročníkoch. Kompletnú výsledkovú listinu 12 súťažiacich, víťazov jednotlivých disciplín, ako aj podrobný priebeh celej súťaže nájdete na webovej stránke http://www.slovakstrongman.sk/.

autor: pš