Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Počas dvojdňovej Vianočnej kvapky krvi sa vyzbieralo viac ako 30 litrov krvi

Začiatok tretieho decembrového týždňa sa na Úrade Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK)a v troch nemocniciach v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK niesol v znamení Vianočnej kvapky krvi, ktorá bola prvýkrát dvojdňová a s prívlastkom vianočná.

Už tradičný odber krvi zorganizoval TSK spoločne s Národnou transfúznou službou (NTS) Trenčín. Vianočná kvapka krvi súbežne prebiehala pondelok 12. decembra 2016 na Úrade TSK a v NsP Myjava a v utorok 13. decembra 2016 v NsP v Považskej Bystrici a v NsP Prievidza so sídlom v Bojniciach.

Vianočná kvapka krvi celkovo prilákala 66 darcov, ktorí spoločne darovali takmer 31 litrov najvzácnejšej tekutiny. Na Úrade TSK darovali krv 28 darcovia, do NsP na Myjave prišlo 29, do bojnickej NsP si našlo cestu 7 darcov a v NsP Považská Bystrica odobrali krv 2 darcom.

Spolu v rámci 5 doteraz organizovaných Kvapiek krvi darcovia pomohli úctyhodnými 128 litrami najvzácnejšej tekutiny. TSK ďakuje všetkým darcom, ktorí prišli pomôcť. Spojili sa a ukázali, že v Trenčianskom kraji žijú dobrí ľudia pripravení pomôcť. Ďakujeme.

autor: mp

Dokumenty

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK