Povestné Čerešňové slávnosti sa konali v Krivosúd - Bodovke

Obyvatelia obce a návštevníci Čerešňových slávností mali možnosť zabaviť sa a utužiť susedské vzťahy pri skvelom folklórnom programe a občerstvenia z čerešní.

Jeden deň v júni je už tradične v obci Krivosúd – Bodovka vyhradený pre Čerešňové slávnosti. Tie sú pravidelné spojené s oficiálnymi Majstrovstvami Slovenska v pľuvaní čerešňových kôstok na diaľku a v jedení čerešňových periek na čas. Pre návštevníkov bol pripravený rozmanitý kultúrny program. Na podujatí vystúpili napríklad DH Bodovanka, Detský folklórny súbor Bystrec, folklórna skupina Trúfalci z Mníchovej Lehoty či vzácna návšteva Staroratíškovská cimbalová hudba z Moravy.

Čestným hosťom podujatia bol predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška. „Som veľmi rád, že som sa mohol zúčastniť týchto výnimočných čerešňových slávnosti. V Trenčianskom kraji sú už len v jednej obci podobné čerešňové slávnosti, a to v obci Šutovce pri Bojniciach. Dúfam, že sa mi podarí zavítať aj tam,“ uviedol trenčiansky župan Jaroslav Baška.

Úrodu čerešní tento rok poznačili nepríjemné mrazy. Trenčiansky samosprávny kraj aj preto poskytol finančnú podporu zo svojho dotačného systému obci Krivosúd – Bodovka na organizovanie Čerešňových slávností. „Ďakujem pánovi predsedovi za milý príspevok, ktorý sme museli využiť na dokúpenie čerešní, keďže tohtoročnú úrodu poznačil mráz,“ spomenul starosta obce Krivosúd – Bodovka Vladimír Kmeťo.

Výroba čerešňových periek, predaj čerešní, vozenie na konskom povoze a mnoho ďalších sprievodných akcií si mohli užiť obyvatelia obce, rodiny s deťmi a návštevníci podujatia. Všetci zúčastnení vyjadrili túžbu stretnúť sa v Krivosúd - Bodovke znova o rok pri ďalších Čerešňových slávnostiach.

autor: mp