Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Pracovné stretnutie hejtmana Zlínskeho kraja a župana Trenčianskeho kraja bolo nielen o spoločných projektoch

Nosnou témou stretnutia bolo zhodnotenie spolupráce krajov, ako aj subjektov pôsobiacich v Trenčianskom samosprávnom kraji a v Zlínskom kraji. Tá je aktívna aj vďaka Programu cezhraničnej spolupráce 2004-2006 a 2007-2013, z ktorého bolo zrealizovaných celkom 83 projektov a 167 mikroprojektov.

 Medzi úspešne zrealizované projekty možno zaradiť projekty „Rekonštrukcia cesty Lazy pod Makytou, Čertov (SR) - Javorníky (ČR)“, kde sa zlepšil prístup k turistickému centru Kohútka z oboch strán hranice, Rekonštrukciu cesty Nedašova Lhota – Červený Kameň, ale aj projekty školských a kultúrnych zariadení v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK a ZLK, ako napr. Přeshraniční systém inovačního vzdělávání ve středním odborném školství“, „Společné poznávání Bílých - Bielych Karpat“, „Vzděláváním a spoluprací za socio - kulturní rozvoj a zachování tradic“  ale aj pekný projekt „Obloha na dlani“, v rámci ktorého Hvezdáreň v Partizánskom spolupracovala s Hvězdárnou vo Valašskom Meziříčí.

TSK má snahu nadviazať na úspešné projekty z minulého programovacieho obdobia. Napríklad na jestvujúcu cyklotrasu Bečva-Vlára-Váh (BEVLAVA) vedúcu  z Valašských Klobouk po Nemšovú. Už pripravuje projekt dobudovania cyklotrasy BEVLAVA od Nemšovej cez Skalku nad Váhom a Zamarovce až po Trenčiansky hrad, čím spojí dve turistiky významné destinácie: hrad Brumov a Trenčiansky hrad. Kraj predpokladá spoluprácu s cezhraničným partnerom mestom Brumov-Bylnice a fnancovaním zo zdrojov EÚ z programu Interreg V-A SK-CZ 2014-2020. Medzi niektoré ďalšie pripravované projekty TSK a ZLK patria  „Cyrilo-metodská cesta“  a podpora sieťovania v procese deinštitucionalizácie poskytovania sociálnych služieb  a pod.

Obaja predstavitelia krajov dnes prejavili solidaritu a snahu pomôcť tým, ktorých zdravie podlomila choroba. Spoločne podporili zbierku vyhlásenú Ligou proti rakovine - Deň narcisov. Neváhali prerušiť pracovné stretnutie aby vyšli  v ústrety dobrovoľníkom do vestibulu Úradu TSK.

autor: jp

Fotogaléria

Pracovné stretnutie hejtmana zlínskeho kraja a župana trenčianskeho kraja nielen o spoločných projektoch - 08
Pracovné stretnutie hejtmana zlínskeho kraja a župana trenčianskeho kraja nielen o spoločných projektoch - 09
Pracovné stretnutie hejtmana zlínskeho kraja a župana trenčianskeho kraja nielen o spoločných projektoch - 10
Pracovné stretnutie hejtmana zlínskeho kraja a župana trenčianskeho kraja nielen o spoločných projektoch - 11
Pracovné stretnutie hejtmana zlínskeho kraja a župana trenčianskeho kraja nielen o spoločných projektoch - 12
Pracovné stretnutie hejtmana zlínskeho kraja a župana trenčianskeho kraja nielen o spoločných projektoch - 13
Pracovné stretnutie hejtmana zlínskeho kraja a župana trenčianskeho kraja nielen o spoločných projektoch - 20
Pracovné stretnutie hejtmana zlínskeho kraja a župana trenčianskeho kraja nielen o spoločných projektoch - 21
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK