Predseda Matice slovenskej ocenil Trenčianskeho župana za aktivity v roku Ľudovíta Štúra

Predseda TSK si prevzal ocenenie od podpredsedu Matice slovenskej Mariána Gešpera na stretnutí Krajskej rady Matice slovenskej v Trenčíne. Podľa slov Jaroslava Bašku: „Ocenenie pre mňa veľa znamená, Matica slovenská funguje už veľmi veľa rokov a neustále sa jej darí rozvíjať vlastenectvo pre budúce generácie“, vyzdvihol činnosť Matice slovenskej.

Ocenenie Matice slovenskej sa udeľuje kolektívom a jednotlivcom za významný podiel na rozvoji matičného hnutia, šírenie dobrého mena Matice slovenskej, za významný podiel na rozvoji miestnej a regionálnej kultúry, za ochranu a prezentáciu kultúrneho dedičstva, za prínos do vedy v Slovenskej republike a v zahraničí.

Stretnutia sa zúčastnila dvanástka predsedov miestnych odborov, členov Krajskej rady Matice slovenskej, nechýbala predsedníčka Krajskej rady Matice slovenskej TSK Ružena Hromádková, predsedníčka Miestnej organizácie Matice slovenskej v Trenčíne Jana Poláková, riaditeľ Domu Matice slovenskej v Prievidzi Vlastimil Uhlár.

autor: AJ