Prehľad očakávaných udalostí v 24. týždni

Pondelok, 13. jún 2016

Verejná knižnica M. Rešetku v Trenčíne, ktorej zriaďovateľom je Trenčiansky samosprávny kraj (TSK), pozýva v pondelok 13. júna 2016 a vo štvrtok 16. júna  od 10.00 h do 16.00 h  navštíviť Letnú čitáreň vo dvore Verejnej knižnice M. Rešetku v Trenčíne na Jaselskej ulici. Vyskúšajte si čítanie kníh, novín, časopisov pod holým nebom v centre Trenčína. Letná čitáreň bude otvorená do 8. septembra 2016.

Utorok, 14. jún 2016

V utorok 14. júna 2016 o 10.00 h sa v Spoločenskom dome (bývalé kino) v Novom Meste nad Váhom uskutoční seminár Holokaust a podjavorinský odboj počas II. svetovej vojny. Záštitu nad seminárom, ktorý je určený pre učiteľov a žiakov základných a stredných škôl v okresoch Nové Mesto nad Váhom a Myjava, prevzal predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška. Organizátorom podujatia je Slovenský zväz protifašistických bojovníkov.

Športové podujatie Sokolský vietor do materských škôl organizuje Miestny odbor Matice slovenskej Bošáca, Občianske združenie RATOLESŤ Haluzice a Jednota dôchodcov Slovenska Bošáca v spolupráci s Trenčianskym osvetovým strediskom v Trenčíne, ktoré je v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja. Podujatie sa uskutoční v utorok 14. júna 2016 o 10.00 h v telocvični Základnej školy Ľ. V. Riznera Bošáca. Podujatie je určené pre deti Materskej škôlky (MŠ) Bošáca a Zemianske Podhradie , ale i pre deti s rodičmi, ktoré nenavštevujú MŠ.

Verejná knižnica Michala Rešetku v Trenčíne v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja a vydavateľstvo IKAR organizujú besedu so spisovateľkou Ivanou Lackovou. Beseda sa uskutoční utorok 14. júna 2016 o 16.30 h v spoločenskej miestnosti knižnice na Hasičskej ulici v Trenčíne. Témou podujatia je najnovšia kniha autorky Muž na úteku, žena dolu hlavou.

Od utorka 14. júna 2016 do stredy 16. júna 2016 sa uskutoční 21. ročník  medzinárodnej výstavy vodného hospodárstva, hydroenergetiky, ochrany životného prostredia, odpadového hospodárstva a rozvoja miest a obci AQUA na výstavisku EXPO CENTER v Trenčíne. Podujatie organizuje EXPO CENTER a.s., Trenčín.

Streda, 15. jún 2016

Regionálne kultúrne centrum v Prievidzi v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja organizuje v stredu 15. júna 2016 o 17.00 h Fotoklub pri Regionálnom Kultúrnom Centre (RKC) v priestoroch sály RKC v Prievidzi. Témou podujatia bude folklór a tradície.

Od stredy 15. júna 2016 a 17. júna 2016 sa v priestoroch Hornonitrianskeho múzea uskutočnia tvorivé dielne Kreslíme a maľujeme. Organizátorom podujatia je Hornonitrianske múzeum v Prievidzi v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja a Súkromná základná umelecká škola KOŠ Prievidza.

Štvrtok, 16. jún 2016

Vo štvrtok 16. júna 2016 o 16.00 h organizuje Verejná knižnica Michala Rešetku v Trenčíne v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja a OZ Ars Vivendi – umenie žiť diskusiu s odborníkmi na podporu duševného zdravia Láska, sex a zamilovanosť. Podujatie sa uskutoční v zasadačke Verejnej knižnice M. Rešetku v Trenčíne.

Útvar hlavného kontrolóra Trenčianskeho samosprávneho kraja pre ekonómov organizácií v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK organizuje Metodický deň III, ktorý sa bude konať vo štvrtok 16. júna 2016 o 9.00 h v budove Športového gymnázia v Trenčíne. Hlavnou témou stretnutia budú konzultácie v odborno-organizačnej oblasti hospodárenia s finančnými prostriedkami TSK.

Slávnostné odovzdávanie cien súťaže Do práce na bicykli 2016 sa uskutoční vo štvrtok 16. júna 2016 o 11.00 h v Kúpeloch Sliač. Organizátorom súťaže je národný cyklokoordinátor Peter Klučka z Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR.

Piatok, 17. jún 2016

V piatok 17. júna 2016 o 15.00 h sa uskutoční slávnostné odovzdávanie verejných ocenení mesta Považská Bystrica (PB) v zasadačke mestského zastupiteľstva na Mestskom úrade PB. Podujatie sa koná pri príležitosti Dní mesta Považská Bystrica.

Mesto Myjava v spolupráci s Trenčianskym samosprávnym krajom, Centrom tradičnej kultúry v Myjave v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja a SNM – Múzeom SNR v Myjave pozývajú na 57. ročník Medzinárodného folklórneho festivalu Myjava 2016. Podujatie sa uskutoční od piatka 17. júna 2016 do nedele 19. júna 2016 v Parku kultúry a oddychu Trnovce. Počas 3 festivalových dní sa predstaví 1600 účinkujúcich z celého Slovenska.

Centrum sociálnych služieb Partizánske v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja organizuje oslavu 50. výročia založenia Centra sociálnych služieb (CSS) Partizánske. Oslava sa uskutoční v piatok 17. júna 2016 o 14.00 h v CSS Partizánske.

Uvedenie tvorby siedmich mladých nadaných hudobných skupín z regiónu horná Nitra prezentujúcich vlastnú tvorbu sa uskutoční v piatok 17. júna 2016 o 18.00 h v sále RKC v Prievidzi. Podujatie Prievidza music organizuje Regionálne kultúrne centrum v Prievidzi v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja.

V piatok 17. júna 2016 sa uskutoční Víkendový tábor pre malých Jaskyniarov v Čachtickom krase. Podujatie organizuje Trenčianske osvetové stredisko v Trenčíne v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja.

Pravidelné stretnutie s mladou generáciou filmových tvorcov Akadémie umení Večer študentských filmov sa uskutoční v piatok 17. júna 2016 o 17.00 h v Art Kine Metro v Trenčíne. Podujatie organizuje Trenčianske osvetové stredisko v Trenčíne v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja.

Príďte zažiť v piatok 17. júna 2016 v rámci nočnej prehliadky hradu príbeh kata Jakuba, ktorý sa musí vyrovnať s následkami svojho povolania. Podujatie sa uskutoční na Trenčianskom hrade a organizuje ho Trenčianske múzeum v Trenčíne v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja. Pripravených je 5 vstupov, postupne o 20.00 h, 21.00 h, 22.00 h, 23.00 h a o 24.00 h.

Trenčianske osvetové stredisko v Trenčíne v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja organizuje od piatku 17. júna 2016 do soboty 18. júna 2016 pracovné stretnutie Výmena skúseností – občianske obrady a slávnosti. Podujatie je určené primátorom, starostom, matrikárkam, účinkujúcim na občianskych obradoch a slávnostiach.

Záver divadelnej sezóny detských divadelných súborov mesta Považská Bystrica sa uskutoční v piatok 17. júna 2016 o 8.30 h v Základnej škole Slovenských partizánov v Považskej Bystrici. Podujatie organizuje Považské osvetové stredisko v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja.

Sobota, 18. jún 2016

V sobotu 18. júna 2016 o 11.00 h usporiadajú Poľovnícka spoločnosť Bošáca a obec Zemianske Podhradie Poľovnícky deň. Prezentáciu poľovných psov, poľovníckych zvykov a tradícii si môžete pozrieť na Hasičskom ihrisku v  Zemianskom Podhradí.

Oblastná organizácia cestovného ruchu Región horná Nitra – Bojnice v sobotu 18. júna 2016 o 11.00 h organizujú Bojnický letný slnovrat. Podujatie sa pod záštitou predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslava Bašku uskutoční na Hurbanovom námestí v Bojniciach na pódiu pred Kultúrnym centrom.

Bežecký klub Lysá pod Makytou pozýva na 23. ročník Behu okolo Lysej, ktorý sa uskutoční v sobotu 18. júna 2016 od 9.00 h úvodnou prezentáciou v Kultúrnom dome v Lysej pod Makytou. Súťažiť budú žiacke kategórie, ženy, juniori a muži. Projekt podporil Trenčiansky samosprávny kraj.

Trenčianske osvetové stredisko v Trenčíne v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja pozýva na 18. ročník Moravsko-slovenského festivalu dychových hudieb. Festival sa uskutoční v sobotu 18. júna 2016 o 16.00 h v prírodnom amfiteátri v Starom Hrozenkove.

Obec Krivosúd-Bodovka pozýva v sobotu 18. júna o 13.00 h na čerešňové slávnosti, ktoré sa uskutočnia v kultúrno-športovom areáli obce.

Nedeľa, 19. jún 2016

V nedeľu 19. júna 2016 o 14.00 sa uskutoční Deň obce Záriečie 2016: „Dedičstvo predkov zachovajme“ v letnom amfiteátri v Záriečí. Pre návštevníkov je pripravený bohatý sprievodný program. Tešiť sa môžete na vystúpenie sokoliarov, ochutnávku jedál, hudobné skupiny a mnoho ďalšieho. Podujatie finančne podporil Trenčiansky samosprávny kraj.

Základná škola v Domaniži, obec Domaniža a Považské osvetové stredisko v Považskej Bystrici v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja pozývajú na Deň rodiny. Zábavné popoludnie plné príjemnej hudby, spevu a tanca sa uskutoční v nedeľu 19. júna 2016 o 14.30 h v Základnej škole v Domaniži.

autor: mp