Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Program ,,Medzinárodná cena vojvodu z Edinburghu“ už aj v Trenčianskom kraji

Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) podporuje všestranný rozvoj mladých ľudí pôsobiacich na jeho území aj prostredníctvom aktivít koordinátorky práce s mládežou Silvie Štefánikovej, ktorá pracuje na oddelení Regionálneho centra mládeže pri Krajskom centre voľného času v Trenčíne. Minulý týždeň sa aj vďaka tejto iniciatíve kraja uskutočnilo v priestoroch Úradu TSK informačné stretnutie zástupcov škôl a organizácií, ktoré majú záujem sa zapojiť do programu ,,Medzinárodná cena vojvodu z Edinburghu“. Stretnutie otvorila vedúca Oddelenia školstva, mládeže a športu Úradu TSK Eva Žernovičová. Manažér programu Miloš Ondrášik podrobne predstavil ciele programu zúčastneným.

Medzinárodná cena vojvodu z Edinburghu (DofE) je komplexný rozvojový program, ktorý dáva mladým ľuďom vo veku 14 až 24 rokov šancu rozvinúť svoje schopnosti a charakterové vlastnosti, naplniť svoj potenciál a pomôcť im uspieť v živote. Program je súčasťou celosvetovej Medzinárodnej ceny vojvodu z Edinburghu a už od roku 1956 podporuje mladých ľudí naprieč spoločnosťou v 140 krajinách po celom svete na ich ceste k samostatnosti, sebavedomiu, úspechu v živote a sociálnemu cíteniu. V tomto programe si mladí ľudia stanovujú individuálne ciele, resp. výzvy v rôznych aktivitách a na ceste k ich splneniu posilňujú svoju zodpovednosť a vytrvalosť, poznávajú a prekonávajú sami seba a získavajú nové zručnosti, užitočné pre ďalší akademický či pracovný život. Zapojením do programu sa navyše stávajú súčasťou medzinárodnej komunity. Program je komplexný – smerovaný na hlavné oblasti rozvoja mladých ľudí: od športu cez talent, dobrodružné expedície až po dobrovoľníckou pomoc ľuďom v núdzi a komunite.

Do programu sa v najbližšom roku môžu zapojiť školy a organizácie pracujúce s mládežou, ktoré sú aktívne a chcú obohatiť ponuku rozvojových aktivít pre mladých ľudí. Pre úspešné zapojenie sa do programu je potrebné kontaktovať programového manažéra pre západné Slovensko Miloša Ondrášika na milos.ondrasik@dofe.sk alebo telefonicky na 0908 210 528. Po podpise zmluvy a licencie pre poskytovanie programu môže vyškoliť minimálne 2 zamestnancov, ktorí budú program s podporou Národnej kancelárie v organizácii poskytovať.

Ako naskočiť do „vlaku“ tohto programu môžete zistiť na stránke www.dofe.sk, kde nájdete informácie pre organizácie aj mladých ľudí, ako aj jestvujúcu sieť Nezávislých centier DofE.

Zdroj: Ing. Silvia Štefániková, koordinátorka práce s mládežou TSK (KCVČ Trenčín)

Fotogaléria

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK