Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Regionálny podnik Old Herold si pripomína 130. výročie založenia

Old Herold je jedným z mála regionálnych producentov v Trenčianskom kraji, ktorý môže s hrdosťou tvrdiť, že pôsobí na slovenskom trhu už 130 rokov. V Trenčíne a okolí má bohatú tradíciu, ktorá sa do priemyselnej formy transformovala začiatkom 19. storočia. Produkuje nezameniteľné typické slovenské produkty nielen u nás, ale i v zahraničí. Historický moment si približne dvestovka hostí pripomenula na historickom mieste. Hotel Elizabeth je známy svojou atraktívnou polohou priamo pod stredovekým hradom v centre Trenčína. Práve v jeho priestoroch zástupcovia spoločnosti Old Herold prezentovali dlhoročný príbeh podniku.

Tradíciu značky regionálneho producenta slovne ocenil aj predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) Jaroslav Baška. „Old Herold je značka, ktorá si zachováva svoju tradíciu a kvalitu. Som veľmi rád, že firma sídli v Trenčíne. Do budúcna im prajem veľa úspechov, pretože nie je jednoduché podnikať v tejto oblasti. Presadiť a udržať sa na trhu môžu len podniky s kvalitnými produktmi a myslím si, že spoločnosť Old Herold je firmou, ktorá ponúka kvalitu,“ zhodnotil 130 ročné pôsobenie Old Heroldu v Trenčíne župan Jaroslav Baška.

O historické momenty podniku sa podelili priamo jeho majitelia Old Herold; Rastislav Machunka, Miroslav Maxon, Stanislav Biroš a Pavol Kašpar. Nechýbal ani generálny riaditeľ spoločnosti Old Herold Martin Spurný a obchodný riaditeľ Július Prekop. Príbeh o 130-ročných dejinách podniku si vypočul aj riaditeľ Úradu TSK Juraj Gerlici, prezident Asociácie zamestnaneckých zväzov Tomáš Malatinský a mnoho ďalších. „Je to veľká vec. Na Slovensku nie je veľa firiem, ktoré majú viac ako 100 rokov. Je to hlavne preto, že tradícia v priemysle na Slovensku nie je taká dlhá. Preto si treba vážiť, že značka Old Herold tu vydržala,“ vyjadril sa k téme výročia liehovarníckej spoločnosti Tomáš Malatinský.

autor: mp

Fotogaléria

2
3
4
6
7
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK