Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

SOŠ Považská Bystrica prvýkrát usporiada oblastné kolo súťaže Autoopravár Junior Castrol 2017

Oblastným kolám budú predchádzať školské kolá, ktoré sa uskutočnia v termíne od 16. januára 2017 do 2. februára 2017. Finále 18. ročníka prebehne v areáli výstaviska Incheba v Bratislave v dňoch 26. a 27. apríla 2017. SOŠ Považská Bystrica dostala možnosť zorganizovať jedno z piatich oblastných kôl súťaže na Slovensku prvýkrát. 

Možnosť zorganizovať oblastné kolo prestížnej odbornej súťaže na SOŠ v Považskej Bystrici je ďalším krokom v rámci projektu Hrdina remesla, ktorý TSK realizuje na podporu odborného vzdelávania a prípravy. Zároveň je to ocenenie tejto školy, ktorá robí pre učebný odbor autoopravár viaceré modernizačné kroky v spolupráci s firmami, s ktorými má podpísané memorandum o spolupráci.“ uviedla vedúca Odboru školstva a kultúry Úradu TSK Daniela Hilčíková.

Súťaž Autoopravár Junior Castrol sa na Slovensku usporadúva pre študentov stredných odborných škôl učebného odboru autoopravár a zúčastňujú sa jej najmä študenti 3. ročníkov. Cieľom je nielen spropagovať remeslo autoopravára v povolaniach automechanik, autoelektrikár, autokarosár a autolakovník medzi širokou verejnosťou, ale taktiež prepojiť zamestnávateľov so školami.

Súťaží sa v troch kategóriách. Prvou kategóriou je Autoopravár Junior – mechanik a elektrikár, druhou je Autoopravár Junior – karosár a poslednou je kategória Autoopravár Junior – lakovník. Súťaž bude pozostávať z dvoch častí - z teoretickej časti, ktorá bude prebiehať formou on-line testu a z poznávacej časti, v ktorej budú študenti riešiť príklady a praktické riešenia.   

Zdroj: Ing. Ján Kunovský (riaditeľ SOŠ Považská Bystrica)

autor: bj
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK