Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Svätofloriánskou električkou pre veľký záujem s jazdou navyše

Trenčianskoteplická historická električka na koľaje opäť vyrazí už túto sobotu 7. mája 2016. Tentoraz tak urobí v sprievode hasičských veteránov. Pre veľký záujem cestujúcich Trenčianska elektrická železnica (TREŽ), n. o., do sobotňajšieho grafikonu doplnila jazdu navyše.

V znamení patróna hasičov; sv. Floriána obľúbená električka z Trenčianskej Teplej vyrazí o 13.00 h, 15.30 h, 17.00 h a 18.00 h. Z Trenčianskych Teplíc sú jej odchody naplánované na 13.30 h, 16.10 h, 17.30 h a 18.30 h. Jazdu električkou spríjemní sprievodný program, v ktorom sa predvedú ukážkou zásahu profesionálni i dobrovoľní hasiči. Verejnosti bude umožnené nazrieť do depa či zblízka si obzrieť historickú hasičskú techniku. Jazdiť sa opäť bude aj na Trenčianskej miniatúrnej železnici. Vyvrcholením svätofloriánskeho dňa TREŽ-ky bude súbežná jazda električiek a hasičských veteránov v sprievode polície.

 

Zaradenie do cestovného poriadku aj upravené okolie

Pred blížiacou sa akciou TREŽ, n. o., pristúpila k úprave okolia koľajiska pred vozovňou električky v Trenčianskej Teplej, ktorú spravila bezpečnejšou a dostupnejšou pre priaznivcov elektrickej legendy regiónu. So začiatkom prázdnin, konkrétne od 1. júla 2016, vstupuje do platnosti aj nový cestovný poriadok, ktorého súčasťou sú po novom aj odchody trenčianskoteplickej električky. „Cestovný poriadok pravidelnej letnej prevádzky TREŽ-ky na r. 2016 je už zapracovaný v cestovnom poriadku Železníc slovenskej republiky, a teda je dostupný aj prostredníctvom vyhľadávania príslušného spojenia cez internet. Poriadok tiež zahŕňa aj odkaz na internetovú stránku TREŽ-ky, na ktorej sa verejnosť dozvie všetky aktuálne informácie zo života električky,“ informoval Dušan Nosál, riaditeľ TREŽ, n. o., ktorú už druhý rok finančne podporuje Trenčiansky samosprávny kraj.

Viac informácií o jazde svätofloriánskou električkou nájdete v priloženom plagáte.

autor: vr

Dokumenty

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK