Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Takmer 150 km cyklotrás v TSK má nové alebo obnovené značenie

Jednou z dlhodobých priorít Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) je rozvoj cyklistiky a cykloturistiky v kraji. Počas posledných mesiacov spravila Trenčianska župa ďalší krok k zlepšeniu podmienok cyklistiky. Občania a predovšetkým priaznivci športu na 2 kolesách sa môžu tešiť z nového, resp. obnoveného značenia na 7 cyklotrasách.

Ešte v novembri minulého roka uzatvorilo Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Slovenskej republiky (MDVaRR SR) s TSK Zmluvu o poskytnutí dotácie na projekt s názvom ,,Obnovené cykloturistické trasy na území Trenčianskeho samosprávneho kraja". MDVaRR SR poskytlo TSK dotáciu vo výške 20 428,90 Eur. Tá bola určená na obnovu značenia na 6 cyklotrasách a na vyznačenie 1 novej cykloturistickej trasy. Projekt realizoval Slovenský cykloklub Piešťany, s ktorým bola podpísaná zmluva v hodnote 22 764,65 Eur.

Projekt konkrétne pozostáva z vyznačenia 1 novej cyklotrasy, ktorá vedie okolo Považského Inovca (20,9 km) a obnovenia značenia 6 cyklotrás: Udiča – Podvažie (45,3 km), Bojnický cyklookruh (36,0 km), Okruh Partizánske – Vrchhora (20,3 km), Okruh Brestovec – Stará Myjava (15,3 km), Jasenica – Udiča (4,0 km), Hradište – Orlové (7,7 km). Spolu sa značenie dotklo 149,5 km cyklotrás v Trenčianskom kraji.

TSK si za hlavný cieľ projektu stanovilo zlepšiť podmienky na legálne vedenie cyklistov v predmetných územiach, zvýšiť atraktivitu jednotlivých častí regiónu a zabezpečiť presné smerovanie cyklistov do stanoveného cieľa. Vďaka obnove a vyznačeniu novej cyklotrasy boli lepšie sprístupnené niektoré atraktívne miesta (kostoly, prírodné lokality, či pamiatky) v dotknutých oblastiach, napr. Kaštieľ v Jasenici alebo Kaplnka sv. Jána Nepomuckého v okrese Partizánske.

Medzi ďalšie známe aktivity TSK v oblasti cyklistiky, resp. cykloturistiky patrí napr. projekt Vážskej cyklomagistrály, či pravidelná účasť zamestnancov Trenčianskej župy v projekte s názvom ,,Do práce na bicykli." Najnovšie sa TSK stal aj partnerom projektu Vrchárska koruna Trenčianska.

autor: pš

Fotogaléria

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK