Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Trenčianskych dôchodcov spojili športové hry

Utorkové dopoludnie v Novej Dubnici patrilo seniorom z Trenčianskej župy. Odštartovali IX. krajské športové hry seniorov Jednoty dôchodcov na Slovensku (JDS) Trenčianskeho kraja a zároveň X. okresné športové hry seniorov Ilavského okresu. Podujatie svojou účasťou podporil aj športovec a župan trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) v jednej osobe Jaroslav Baška.

Akcia pod taktovkou predsedníčky Krajskej organizácie JDS Trenčín Anny Prokešovej sa aj v tomto roku tešila veľkej účasti, do súťaží sa zapojilo 241 jednotlivcov. Svoje sily si zmerali v 9 súťažných disciplínach rozdelených pre ženy a mužov do 4 vekových kategórií. Hoci otvárací ceremoniál odznel bez prítomnosti trenčianskeho župana,  nenechal si ujsť jednotlivé športové disciplíny. Som rád, že TSK môže podporiť športové hry seniorov na úrovni kraja. Je dobré, keď sa takýmto spôsobom aktívni seniori stretnú, zašportujú si, vymenia si životné skúsenosti a možno si naplánujú aj ďalšie stretnutia. Vedeniu Jednoty dôchodcov na Slovensku by som chcel zaželať veľa podobných pekných podujatí ako to dnešné, vitalitu a vynikajúce výsledky v celoslovenskej reprezentácii,“ povedal predseda TSK Jaroslav Baška. Zavtipkoval aj na tému konkrétnych súťažných disciplín, a to v mužskej disciplíne „hod guľami“ a „hod váľkom“ (na cesto) určený špeciálne pre ženy.

Vekové kategórie delili ženy do 68 rokov a nad 68 rokov, inak tomu nebolo ani u mužov. V úvode si seniori svoje sily zmerali v hode granátom, hode loptou na basketbalový kôš  či v útoku na futbalovú bránku. Popoludnie patrilo súťažiam napríklad v stolnom tenise či rýchlostným behom na rôzne dlhé trate. Záver celodenného podujatia vykreslí 18-členné družstvo, ktoré bude TSK reprezentovať na júlových Celoslovenských športových hrách JDS v Šamoríne.

autor: rk

Fotogaléria

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK