Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

TSK slávnostne odovzdalo ďalšie dve multifunkčné ihriská a ďalšie prírodovedné laboratóriá

V poradí 5. a 6. multifunkčné ihrisko slávnostne otvorili na Strednej priemyselnej škole (SPŠ) v Považskej Bystrici a na Strednej odbornej škole obchodu a služieb (SOŠOaS) v Púchove. Nové ihriská na stredných školách v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) slúžia nielen študentom stredných škôl v rámci hodín telesnej výchovy ale i športovým klubom a verejnosti. Nové športové priestory svedčia o značných investíciách kraja do školstva v posledných rokoch.

Na SPŠ v Považskej Bystrici v piatok 18. novembra 2016 slávnostne prestrihli pásku na multifunkčnom ihrisku trenčiansky župan Jaroslav Baška, vedúca Odboru školstva a kultúry na Úrade TSK Daniela Hilčíková, riaditeľ domácej SPŠ Tibor Macháč a poslanec Zastupiteľstva TSK (Z TSK) a primátor mesta Považská Bystrica Karol Janas. Prítomní boli i vedúci Oboru investícií a životného prostredia a vnútornej prevádzky na Úrade TSK Rastislav Šepták, poslanec Z TSK Milan Panáček a ďalší vzácni hostia a študenti. „Trenčiansky samosprávny kraj sa ešte minulý rok rozhodol, že pomôže stredným školám, ktoré má v zriaďovateľskej pôsobnosti, vybudovať a zveľadiť športové areály. Tieto ihriská majú podporiť športové aktivity študentov. Som rád, že toto multifunkčné ihrisko nebude využívať len SPŠ, ale aj vedľajšia SOŠ a Základná škola v Považskej Bystrici,“ uviedol predseda TSK Jaroslav Baška.

V rovnakom duchu prebiehalo otvorenie multifunkčného ihriska aj na SOŠOaS v Púchove. Na mieste bývalého asfaltového ihriska, ktorého povrch bol vplyvom poveternostných podmienok zdevastovaný, vzniklo multifunkčné ihrisko s rozmermi 42x22 metrov, s mantinelmi, ochrannými sieťami a osvetlením. Celková hodnota investície na SPŠ v Považskej Bystrici sa pohybuje na úrovni 110 000 tis. eur a na SOŠOaS v Púchove na úrovni 116 000 tis. eur. Finančné prostriedky na vybudovanie multifunkčných ihrísk sú z rozpočtu TSK.

Študenti z Gymnázia v Považskej Bystrici sa ako druhí tešia z nových prírodovedných laboratórií

V piatok sa v Považskej Bystrici netešili len študenti SPŠ, ale aj študenti Gymnázia, ktorého zriaďovateľom je Trenčiansky samosprávny kraj.  Za účasti trenčianskeho župana sa slávnostne odovzdali do užívania vynovené priestory prírodovedných laboratórií. „Som veľmi rád, že sa finančné prostriedky investovali do týchto gymnázií, pretože majú dobré výsledky nielen v rámci Trenčianskeho kraja, ale aj celého Slovenska. Vďaka týmto investíciám majú žiaci možnosť učiť sa s novými pomôckami vo vynovených priestoroch. Tieto prírodovedné laboratória dávajú študentom možnosť ísť na vysokú školu oveľa lepšie a viac pripravený, povedal trenčiansky župan Jaroslav Baška.  

Na prírodovedné laboratóriá sa môžu po dubnickom a považskobystrickom gymnáziu tešiť aj študenti ďalších 8 gymnázií v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK. Z rozpočtu TSK, za účelom skvalitnenia vzdelávacieho procesu študentov vybraných gymnázií, v 1. etape investícií do nových laboratórií odíde takmer 400 tis. eur.

autor: mp

Fotogaléria

Gymnázium v Považskej Bystrici
Gymnázium v Považskej Bystrici
Gymnázium v Považskej Bystrici
Gymnázium v Považskej Bystrici
Stredná priemyselná škola v Považskej Bystrici
Stredná priemyselná škola v Považskej Bystrici
Stredná priemyselná škola v Považskej Bystrici
Stredná odborná škola Obchodu a služieb v Púchove
Stredná odborná škola Obchodu a služieb v Púchove
Stredná odborná škola Obchodu a služieb v Púchove
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK