Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

V Dome armády v Trenčíne si pripomenuli 56. výročie dňa osôb so zdravotným postihnutím a 26. výročie založenia Slovenského zväzu telesne postihnutých

V piatok 11. novembra 2016 sa v Dome armády v Trenčíne konala členská schôdza Slovenského zväzu telesne postihnutých (SZTP) základnej organizácie Trenčín. Slávnostná členská schôdza sa konala k 56. výročiu Medzinárodného dňa osôb so zdravotným postihnutím a k 26. výročiu založenia SZTP.   

Slávnostnej členskej schôdze sa zúčastnil aj predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška, ktorý vo svojom príhovore vyzdvihol skutočnosť, že hendikepovaní ľudia dokážu prekonávať dennodenné prekážky často omnoho lepšie ako ľudia, ktorí nemajú žiadny hendikep. „Trenčiansky samosprávny kraj prispieva viacerým organizáciám, ktoré zastupujú či už dôchodcov alebo rôzne telesne a mentálne postihnutých. Medzi tými organizáciami je samozrejme je aj Slovenský zväz telesne postihnutých v Trenčíne, ktorý zastrešuje takmer 200 členov. Je povinnosťou Trenčianskeho samosprávneho kraja podporovať organizácie tohto typu, pretože títo ľudia to nemajú v živote ľahké. Je našou úlohou týmto ľuďom naozaj pomáhať. Preto im aj Trenčiansky samosprávny kraj v rámci svojich možností vychádza veľmi v ústrety,“ uviedol župan. Členskej schôdze základnej organizácie SZTP Trenčín sa zúčastnil aj poslanec mestského zastupiteľstva Trenčín Eduard Filo.

autor: bj

Fotogaléria

IMG_9119
IMG_9121
IMG_9124
IMG_9130
IMG_9152
IMG_9159
IMG_9171
IMG_9182

Dokumenty

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK