Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

V myjavskej nemocnici otvorili nové oddelenie dlhodobo chorých

Slávnostného otvorenia sa zúčastnili predseda TSK Jaroslav Baška, riaditeľ NsP Myjava Henrich Gašparík, primátor Myjavy a poslanec Zastupiteľstva TSK Pavel Halabrín, ktorí aj symbolicky ODCH otvorili prestrihnutím pásky, poslankyňa Zastupiteľstva TSK Anna Halinárová a  Anna Abramovičová, vedúca od. zdravotníctva a humánnej farmácie Úradu TSK Elena Štefíková, sponzori, zástupcovia zdravotných poisťovní, starostovia obcí. O slávnostnú náladu sa postaral folklórny súbor Kopaničiarik, oddeleniu požehnal farár ECAV Samuel Myšiak.

Z úst predsedu TSK, primátora Myjavy, ale aj riaditeľa NsP Myjava odzneli ďakovné slová všetkým obciam a sponzorom, ktorí prispeli na vybudovanie nového ODCH. Ako ďalej uviedol predseda TSK Jaroslav Baška: „Som veľmi rad, že Trenčiansky samosprávny kraj mohol opätovne prispieť tejto nemocnici. O tomto oddelení sa hovorí už roky s dôrazom na to, aby bolo zazmluvnené. Dnešným dňom zazmluvnila oddelenie aj najväčšia Všeobecná zdravotná poisťovňa, aby pacienti tejto poisťovne mohli využívať služby oddelenia, ktoré je naozaj veľmi potrebné. Z počtu 27 tis. obyvateľov v okrese Myjava je až 23 tis. obyvateľov nad 18 rokov a toto oddelenie bude využívané nielen dospelými obyvateľmi okresu Myjava, ale aj z okresu Senica a Nové Mesto nad Váhom, hlavne časť okolia mesta Stará Turá. V roku 2015 sme investovali do nemocnice na Myjave takmer štvrť milióna eur z rozpočtu TSK, v roku 2016 to bude takmer raz toľko, skoro 500 tis. eur na nákup rôznych prístrojov ale aj na nemocničný informačný systém, opravu výťahov. Verím, že na konci tohto roka budeme môcť povedať, že nemocnica sa aj ekonomicky zastabilizovala tak, aby mohla nerušene poskytovať služby pacientom kopaničiarskeho regiónu v budúcnosti.“

Trenčiansky samosprávny kraj prispel na rekonštrukciu ODCH sumou takmer 30 tis. eur, oddelenie má 25 lôžok v priestranných izbách. Lekárska a ošetrovateľská starostlivosť je poskytovaná kvalifikovaným tímom zdravotníckych pracovníkov pod vedením Prof. MUDr. Jozefa Novotného, PhD. Oddelenie dlhodobo chorých poskytuje komplexnú liečebno-preventívnu a ošetrovateľskú starostlivosť pacientom bez rozdielu veku, ktorých zdravotný stav si vyžaduje dlhodobú liečbu a komplexnú ošetrovateľskú starostlivosť vrátane rehabilitácie s cieľom stabilizácie a zlepšenia zdravotného stavu pacienta tak, aby získal sebestačnosť a nezávislosť čo najskôr. Na oddelenie sú prijímaní dospelí pacienti bez rozdielu veku.

autor: JP

Fotogaléria

V myjavskej nemocnici otvorili nové oddelenie dlhodobo chorých - 0001
V myjavskej nemocnici otvorili nové oddelenie dlhodobo chorých - 01
V myjavskej nemocnici otvorili nové oddelenie dlhodobo chorých - 02
V myjavskej nemocnici otvorili nové oddelenie dlhodobo chorých - 003
V myjavskej nemocnici otvorili nové oddelenie dlhodobo chorých - 03
V myjavskej nemocnici otvorili nové oddelenie dlhodobo chorých - 04
V myjavskej nemocnici otvorili nové oddelenie dlhodobo chorých - 06
V myjavskej nemocnici otvorili nové oddelenie dlhodobo chorých - 07
V myjavskej nemocnici otvorili nové oddelenie dlhodobo chorých - 08
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK