V Novom Meste nad Váhom oslavujú žiaci, oslavujú učitelia

Stredná odborná škola (SOŠ) obchodu a služieb v Novom Meste nad Váhom patrí k moderným školám v trenčianskom regióne, využíva inovatívne technológie a neustále investuje do podpory nových metód a foriem výučby. Trenčiansky župan Jaroslav Baška a riaditeľ školy Ján Hargaš ocenili dvadsiatku dlhoročných zamestnancov jubilujúcej Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Novom Meste nad Váhom pri príležitosti 95. výročia jej založenia.

Škola má od svojho založenia v roku 1921 dlhoročné skúsenosti v príprave študentov do pracovnej praxe a reálneho života a za to jej patrí významné miesto medzi poprednými školami v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja. Jej bránami už prešlo viac ako 24 tis. úspešných absolventov. „Vážení pedagógovia, chcel by som oceniť vašu prácu so študentmi, zodpovednosť a svedomitú prípravu pri plnení vášho poslania – byť učiteľom. Dovoľte mi, aby som všetkým pedagógom, majstrom odborného výcviku a nepedagogickým zamestnancom, ktorí dozerajú na správny chod školy a výučbu študentov, poďakoval za dlhoročnú odbornú prácu,“ povedal predseda TSK Jaroslav Baška pri oceňovaní ľudí, z ktorých mnohí v  škole pracovali viac ako 40 rokov. Úsmevne poznamenal, že pondelok je na takéto oslavy dosť netradičným dňom a poprial zúčastneným príjemný priebeh osláv.

V školskom roku 2015/2016 do SOŠ obchodu a služieb v Novom Meste nad Váhom nastúpilo celkom 485 študentov, ktorých viedlo 60 učiteľov. Škola zamestnáva spolu 103 pracovníkov. Študenti si mohli vybrať takmer z tridsiatky študijných a učebných odborov, ktoré škola ponúka. Či už to bol obchodný pracovník, kuchár, biochemik alebo autoopravár, memorandum o spolupráci s firmami, ktoré škola podpísala, im zaručilo prax v reálnych podmienkach vybavenú najmodernejšou technikou.