Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Víťazom národného kola súťaže Mladý Európan 2016 Gymnázium Partizánske

Už jedenásty ročník súťaže bol organizovaný Zastúpením Európskej komisie na Slovensku v spolupráci s 12 regionálnymi informačnými centrami Europe Direct. Súťaže sa zúčastnilo 13 družstiev, ktoré zvíťazili v regionálnych kolách konaných v apríli. Študenti si zmerali svoje sily vo vedomostiach z oblasti histórie, geografie, zaujímavostí a významných osobností EÚ a jej členských krajín. Do tretieho a záverečného kola súťaže postúpilo 6 najlepších škôl. Všetci boli odmenení hodnotnými cenami. Prvé, druhé aj tretie miesto získalo okrem vecných cien aj študijno-informačnú návštevu inštitúcií Európskej Únie v Bruseli.

Záštitu nad súťažou aj tento rok prevzal podpredseda Európskej komisie pre Energetickú úniu Maroš Šefčovič. Partnerom súťaže bol Úrad vlády Slovenskej republiky. Ceny zúčastneným a víťazom odovzdal Vedúci Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku Dušan Chrenek a za Úrad vlády SR riaditeľka Odboru informovanosti a publicity Ingrid Šrámková.

Tohtoročnými víťazmi sa stali víťazi regionálneho kola z Trenčína – Gymnázium Partizánske, ktorého zriaďovateľom je Trenčiansky samosprávny kraj. Zloženie víťazného tímu z Gymnázia Partizánske bolo nasledovné: Diana Turčeková, Juraj Strych a Daniel Škarbala. Študentov odborne pripravovala PaedDr. Darina Fedorová. Na druhom mieste skončilo Gymnázium Detva a na treťom mieste Gymnázium Zvolen. „Blahoželám víťazom 11. ročníka Mladého Európana. Táto súťaž dáva študentom možnosť ukázať svoje vedomosti o Európe a vyhrať zaujímavé ceny. Som veľmi rád, že záujem o ňu stúpa, je to dôkaz toho, že medzi študentmi je veľký záujem o Európsku úniu," povedal v tejto súvislosti vedúci Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku Dušan Chrenek.

Víťazom srdečne gratulujeme, všetkým zúčastneným ďakujeme za účasť a veľká vďaka patrí aj pedagógom za ich vzornú prípravu na vedomostnú súťaž. Tešíme sa opäť o rok!

Spracovala: Veronika Králiková, Europe Direct Trenčín, tel. č. 032/ 6555 407, e-mail: europe.direct@tsk.sk; veronika.kralikova@tsk.sk web: www.europedirecttrencin.sk, facebook: www.facebook.com/europedirecttrencin

Fotogaléria

ed
ed1
ed2
ed3
ed4
ed5
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK