Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Vo štvrtok 1. decembra 2016 sa bude konať Open Days Europe Direct 2016 na Úrade TSK

Vo štvrtok 1. decembra 2016 sa v priestoroch Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) v Kongresovej sále bude konať podujatie s názvom Open Days v Europe Direct 2016, ktoré je určené pre študentov stredných škôl z celého Trenčianskeho kraja. Už siedmy rok ho organizuje informačné centrum Europe Direct Trenčín.

Celé podujatie bude zamerané na poskytovanie nových informácií, ktorých cieľom bude ukázať študentom možnosti, ktoré ako mladí Európania majú a ktoré môžu ovplyvniť ich smerovanie do budúcnosti.

Cieľom Open Days Europe Direct 2016 je:

  • informovať mladých ľudí Trenčianskeho kraja o organizáciách pracujúcich s mládežou,
  • poskytnúť informácie o možnostiach pre mladých, ktoré dané organizácie ponúkajú,
  • poskytnúť informácie oEurópskej únii (EÚ), inštitúciách EÚ a možnostiach, ktoré môžu využiť ako mladí euroobčania.

Na podujatí sa zúčastnia a budú prezentovať svoju činnosť organizácie pracujúce s mládežou a zastrešujúce mládež v Trenčianskom kraji i v rámci Slovenska, ako napr. Informačná kancelária Európskeho parlamentu, Europe Direct Trenčín, Iuventa, Erasmus+, Eurodesk, Inex Slovakia, Edukácia@Internet, SAIA Banská Bystrica, KOCR Trenčín Región, VKMR a podobne.

Študenti budú mať na podujatí k dispozícii rôzne brožúry a informačné materiály o EÚ a budú si môcť taktiež vyskúšať svoje vedomosti v oblasti EÚ v súťažnom vedomostnom kvíze o vecné ceny.

Zdroj: Veronika Králiková, Europe Direct Trenčín

autor: pš
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK