Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Žiaci Športového gymnázia v Trenčíne sa môžu tešiť z nového laboratória a sixballového ihriska

Na jedinom športovom gymnáziu, ktoré je v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) včera 5. decembra 2016 slávnostne otvorili nové laboratórium a sixballove ihrisko.

Športové gymnázium v Trenčíne je jedným z gymnázií, na ktorom sa zrealizovala v rámci 1. etapy vybudovania prírodovedných laboratórií ich modernizácia, ktorá sa rovnako ako v prípade ostatných 9 gymnázií v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK uskutočnila s cieľom skvalitnenia vyučovacieho procesu. Hodnota investície predstavuje sumu takmer 29 000 eur. „Pre výučbu je to veľmi zaujímavé a pekné laboratórium, v ktorom sa budú učiť prírodovedné predmety,“ pochválil nové laboratórium riaditeľ Športového gymnázia v Trenčíne Jozef Pšenka, ktorého doplnil predseda TSK Jaroslav Baška. „Som veľmi rád, že aj športovému gymnáziu sme mohli vyhovieť pri vybudovaní laboratória, pretože priestory predtým boli nevyhovujúce. Zároveň som rád, že sme na internáte mohli vymeniť dva nové výťahy. Najväčšou investício, ktorá pôjde v budúcnosti do Športového gymnázia je výstavba novej telocvične.“

Športové možnosti gymnázia sa rozšírili otvorením nového sixballového ihriska. Na internáte v blízkosti gymnázia je ubytovaných takmer 700 študentov. Riaditeľ  Jozef Pšenka sa aj z tohto dôvodu rozhodol spopularizovať šport ako taký „výstavbou“ ihriska priamo v priestoroch internátu. Pomocnú ruku pri projekte poskytol okrem TSK aj futbalový klub AS Trenčín.

Ihrisko má rozmery 5x5 metrov. Má 4 steny, na každej stene je elektronická bránka, pred každou bránou je hráč. Hráči hrajú každý sám za seba. Hrá sa pokľačiačky a cieľom sixballu je dať gól loptou, ktorú hráč odráža otvorenou dlaňou. „Myslím si, že sixball je zaujímavý v tom, že naň nepotrebujete veľké priestory. Žiaci, ktorí sú ubytovaní na internáte tak môžu svoj voľný čas tráviť športovaním. Je to zaujímavý šport na pohybové ústrojenstvo, dokonca má aj liečivé účinky a je určený aj pre hendikepované osoby. Pevne verím, že ihrisko nebudú využívať len žiaci z internátu ale aj žiaci z Trenčína a okolia,“ okomentoval nového ihrisko trenčiansky župan Jaroslav Baška.

Slávnostného odovzdania nového laboratória a sixballového ihriska sa zúčastnila aj vedúca Odboru školstva a kultúry Daniela Hilčíková. Po otvorení sixball kocky zavítal trenčiansky župan medzi olympijských reprezentantov školy. So 46 reprezentantmi Slovenskej republiky debatovali o dôležitosti vzdelávania sa popri športovaní, o financovaní jednotlivých športov na Slovensku a o tom, ako TSK podporuje šport v kraji.

autor: mp

Fotogaléria

Dokumenty

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK