Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Žiadosť o informácie cez e-Formulár na stránke Trenčianskej župy

Od januára 2016 už existujúcim oddeleniam na Úrade TSK pribudlo oddelenie vnútornej kontroly, petícií a sťažností, aby sa postupne kraj stal ešte transparentnejším a otvorenejším verejnosti. Výsledkom činnosti nového oddelenia v spolupráci s odd. informatiky Úradu TSK je aj novinka v oblasti infozákona – podanie žiadosti o informácie cez e-Formulár.

Vybavíte cez e-Formuláre

Trenčianska župa prichádza s e–Formulárom na žiadosti o informácie. Žiadatelia môžu jednoducho na stránke www.tsk.sk v sekcii Úradná tabuľa kliknúť na Prístup k informáciám, vyplniť formulár a odoslať svoju žiadosť. Táto forma žiadosti je flexibilná a urýchľuje jej vybavenie, nakoľko vyplnením formulára automaticky žiadateľ splní všetky náležitosti žiadosti, v zmysle platného infozákona. V súčasnej dobe sa už pracuje aj na systéme, ktorý umožní sledovanie stavu vybavovania žiadosti.

Tento rok je to už druhá služba prostredníctvom e–Formulára, ktorú župa ponúka. Prvou bola evidencia kolektívov a jednotlivcov z oblasti záujmovej umeleckej činnosti a neprofesionálnej umeleckej tvorby na území TSK na stránke Trenčianskeho osvetového strediska. Trenčianska župa poskytuje na svojej stránke už niekoľko rokov aj eGov služby v oblasti zdravotníctva.

autor: JP
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK