Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Adventný kalendár TSK 2017, deň piaty – 5 mil. eur na opravu takmer 50 km ciest

Trenčianska župa pre rok 2017 vyčlenila z krajského rozpočtu 4 milióny eur na veľkoplošné opravy takmer 38 km úsekov ciest II. a III. triedy. Na menej rozsiahle opravy ciest smerovali ďalšie prostriedky v hodnote približne 1 milión eur.

Najviac opráv župa zrealizovala v okresoch Nové Mesto nad Váhom, Prievidza, Púchov a Považská Bystrica. Najrozsiahlejšie opravy v okrese Nové Mesto nad Váhom boli na úsekoch Nové Mesto nad Váhom – Čachtice – Častkovce, ale aj medzi Lúkou a Modrovkou. V okrese Prievidza išlo najmä o časti medzi Prievidzou a Cígľom, dedinkami Valaská Belá a Zliechov, ale aj križovatkou Gápel a obcou Gápel. V okrese Púchov putovali financie na náročnú opravu celkovo 4,5 km dlhých úsekov Lúky – Lazy pod  Makytou – Čertov. V okrese Považská Bystrica sa opravy dočkala cesta z Dolnej do Hornej Marikovej.

Na menej rozsiahle opravy ciest v tomto roku smerovali aj ďalšie prostriedky z krajského rozpočtu v hodnote približne 1 milióna EUR. V rámci finančných prostriedkov vyčlenených na bežnú údržbu pre Správu ciest Trenčianskeho samosprávneho kraja  boli v roku 2017 zaradené do opráv úseky, ktoré sa nachádzali v havarijnom stave.

TSK má vo svojom vlastníctve takmer 1500 km ciest II. a III. triedy a 635 mostov. O spravovanie týchto ciest a mostov sa stará Správa ciest Trenčianskeho samosprávneho kraja.

autor: lk

Fotogaléria

Dokumenty

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK