Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Adventný kalendár TSK 2017, deň trinásty – investícia 13 miliónov eur do monobloku bojnickej nemocnice

K najväčším investíciám z krajského rozpočtu v roku 2017 jednoznačne patrí  zrekonštruovanie monobloku v Nemocnici s poliklinikou (NsP) Prievidza so sídlom v Bojniciach. Pôvodne ministerskú investíciu, ktorá na svoje dokončenie čakala dlhých 13 rokov, sa podujal zo svojho rozpočtu dotiahnuť do zdarného konca Trenčiansky samosprávny kraj.

NsP Prievidza so sídlom v Bojniciach je inštitúciou, do ktorej kraj spomedzi svojich zariadení v tomto období investuje rekordne najviac finančných prostriedkov, a to viac ako 13 mil. €. Vďaka týmto financiám nemocnici pribudnú nielen moderné operačné sály, ale aj oddelenie ortopédie a chirurgie, a prvýkrát v histórii nemocnice aj jednotka intenzívnej starostlivosti. Lekárom a pacientom bola prvá časť nemocničného monobloku odovzdaná v druhej polovici októbra 2017.

V nemocnici v októbri tohto roku pribudlo aj nové CT pracovisko za približne 1 mil. €.  Vzhľadom na potreby tohto segmentu budú investície do NsP Prievidza prúdiť aj v roku 2018. Kraj plánuje tieto finančné prostriedky použiť na vybudovanie jednotky intenzívnej starostlivosti, ako aj oddelenia anesteziológie a intenzívnej medicíny. NsP PD so sídlom v Bojniciach je v súčasnosti najväčším poskytovateľom zdravotnej starostlivosti na hornej Nitre, ktorú poskytuje viac ako 200 tis. obyvateľom.

autor: lk

Fotogaléria

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK