Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Aj menšie obce v Trenčianskom kraji si tento mesiac uctili seniorov

Vo štvrtok 19. októbra zorganizovali obce Lednica, Košecké Podhradie a Zubák tradičné posedenie so seniormi.

Sála Kultúrneho domu v obci Lednica sa vo štvrtok 19. októbra naplnila seniormi, ktorí prijali pozvanie starostu Kamila Karasa na tradičné posedenie a pohostenie. V úvodnom príhovore starosta všetkých zúčastnených srdečne privítal a vyslovil prianie, aby sa v takomto bohatom počte stretli aj budúci rok. „Pozvali sme všetkých seniorov z našej obce, ktorí tento rok oslavujú 65. narodeniny a starších. Dovedna ich v Lednici žije 138. Skúsenosti starších sú ako studnica, z ktorej čerpá nielen naša obec, ale aj celá spoločnosť,“ doplnil starosta Kamil Karas. Pozdraviť starších prišiel do Lednice aj predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška, ktorý nezabudol zúčastneným popriať veľa ďalších spokojných rokov prežitých v kruhu svojich detí a vnúčat. O kultúrny program sa postarali deti z miestnej Materskej a Základnej školy, ktoré predviedli folklórne vystúpenie.

Posedenie v rámci Mesiaca úcty k starším zorganizovala vo štvrtok aj obec Košecké Podhradie. O program sa postarali deti, ale aj klienti CSS – SLOVEN v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK, ktorí vystúpili s krátkym divadelným programom. „Všetkým seniorom prajem najmä pevné zdravie, pretože vo vyššom veku ho potrebujú viac ako kedykoľvek predtým. Myslím si, že jeseň života je potrebné prežiť aktívne a medzi blízkymi, aby aj starší ľudia zostali v dobrej kondícii,“ povedal predseda Trenčianskeho kraja v Košeckom Podhradí.

Aj v obci Zubák, ktorá hraničí s Českou republikou, myslia na starších spoluobčanov. Do Kultúrneho domu pozval starosta obce Pavol Gelo všetkých seniorov na príjemné posedenie. Okem dobrého jedla sa dôchodcovia mohli radovať aj z príjemnej rodinnej atmosféry, ktorá zaplnila celú sálu.  Do Zubáckej doliny zamieril vo štvrtok aj predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška, aby pozdravil všetkých zúčastnených. Zároveň pripomenul, že starších si musíme vážiť počas celého roka, pretože práve oni budovali našu spoločnosť a za to si zaslúžia našu vďaku.

autor: lb

Fotogaléria

Dokumenty

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK