Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Aj vďaka podpore TSK je o našich športovcoch počuť aj v zahraničí

Behať začal ako 65-ročný, dnes má na konte 30 medailí. Aj vďaka podpore zo strany TSK si tento rok domov doniesol ďalších 5 cenných kovov z Majstrovstiev Európy veteránov.

V utorok 15. augusta 2017 prijal predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) Jaroslav Baška na pôde Úradu TSK trojnásobného majstra Európy veteránov v behu a dvojnásobného vicemajstra Európy veteránov v behu Vincenta Bašistu.

Dubnický rodák si z nedávno skončených 20. Majstrovstiev Európy veteránov (Masters) v dánskom Aarhuse doviezol 5 cenných kovov zo všetkých kategórií, v ktorých štartoval. Najcennejší kov získal v kategórii beh na 10 000 m, Cross Country na 4 kmv polmaratóne. Okrem toho sa mu podarilo získať ešte dve strieborné medaily  v behoch na 1 500 m a 5 000 m, čím sa vo veku 75 rokov stal najúspešnejším reprezentantom zo slovenskej výpravy.

Športom pritom žije Vincent Bašista odmalička. Jeho prvým koníčkom sa stal bicykel, v sedle ktorého ešte aj dnes rád trávi svoj voľný čas. Maratónu sa začal súťažne venovať ako 65-ročný a odvtedy sa pravidelne zúčastňuje viacerých maratónov, a to nielen na Slovensku, ale aj za hranicami. „Dohromady mám 30 medailí z majstrovstiev sveta, Európy a olympiády veteránov, z toho 18 zlatých a zvyšok sú strieborné a bronzové,“ komentoval Vincent Bašista s tým, že aj vo veku 75 rokov sa snaží žiť aktívnym životom a vrelo ho odporúča aj ostatným. Vďaka nemu a svojej vytrvalosti má za sebou celý rad úspechov. „Najviac ma hrejú výsledky, ktoré som dosiahol v Južnej Amerike v Porto Alegre na 20. Majstrovstvách sveta, odkiaľ som si doniesol 4 zlaté medaily,“ dodal a zároveň poďakoval za finančnú pomoc, ktorou TSK podporil účasť tohto stáleho vitálneho športovca na 20. Majstrovstvách Európy veteránov v Dánsku.

Prijatím na Úrade TSK zagratuloval Vincentovi Bašistovi k mimoriadnemu úspechu osobne aj trenčiansky župan Jaroslav Baška. „Myslím, že pán Bašista môže byť príkladom pre nás všetkých, aj pre mladé generácie, pretože získať tri zlaté a dve strieborné medaily je naozaj veľký úspech. Je dôkazom, že športovať sa dá začať aj vo vyššom veku,“ povedal a odovzdal trojnásobnému majstrovi Európy veteránov ďakovný list a darčekový kôš.   

TSK gratuluje Vincentovi Bašistovi k zisku piatich cenných kovov a ďakuje mu za úspešnú reprezentáciu Trenčianskeho kraja i Slovenska v zahraničí. 

autor: bj

Fotogaléria

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK