Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Aktivitu a veľký entuziazmus preukázali ľudia so zdravotným postihnutím na 9. ročníku športových hier SZZP v Novej Dubnici

Na futbalovom ihrisku v Novej Dubnici sa v piatok 23. júna 2017 konal už deviaty ročník športových hier zdravotne postihnutých.

O organizáciu a príjemnú rodinnú atmosféru sa postarali Okresná rada Slovenského zväzu zdravotne postihnutých v IlaveZákladná organizácia Slovenského zväzu zdravotne postihnutých v Novej Dubnici. Po zložení sľubu rozhodcov a športovcov čakalo na účastníkov športového dňa hneď niekoľko stanovíšť. Okrem iného sa súťažilo v streľbe na bránu či hode do diaľky. Energiu si všetci športovci mohli dopĺňať v pripravenom bufete. Krásne slnečné počasie sa podpísalo pod skvelé výkony všetkých súťažiacich. Športových hier sa zúčastnil aj predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) Jaroslav Baška. „Veľmi si vážim ľudí, ktorí majú určité zdravotné znevýhodnenie, no dokážu sa s každodennými prekážkami popasovať možno lepšie ako ľudia, ktorí sú zdraví,“ uviedol trenčiansky župan.

Dobrú náladu, aktivitu a neutíchajúci entuziazmus by zdravotne postihnutým súťažiacim mohol závidieť kdekto. Len vo štvrtok 22. júna sa za prítomnosti trenčianskeho župana veselili pri príležitosti 30. výročia založenia Základnej organizácie Slovenského zväzu zdravotne postihnutých v Púchove a hneď na druhý deň prebehlo športové zápolenie v Novej Dubnici.

Trenčiansky samosprávny kraj vychádza Slovenskému zväzu zdravotne postihnutých maximálne v ústrety. V minulom roku poskytol organizáciám zväzu dotácie vo výške viac ako 4000 Eur.

autor: LB

Fotogaléria

IMG_9047
IMG_9055
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK