Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Ambulancie lekárov, ku ktorým sa môžete objednať elektronicky, sú označené špeciálnou nálepkou

Počas Dňa otvorených dverí Trenčianskeho samosprávneho kraja (DOD TSK) priblížili zamestnanci Oddelenia zdravotníctva a humánnej farmácie ako elektronické objednanie na vyšetrenie funguje a aké výhody pacientom prináša.

Možnosť objednať sa elektronicky na vyšetrenie počas Dňa otvorených dverí TSK na virtuálnej recepcii vyskúšal aj trenčiansky župan Jaroslav Baška spoločne s ministrom životného prostredia SR Lászlóm Sólymosom. Ich objednávky sa pridali k takmer 25 tisícom objednávok vytvorených od spustenia tejto služby. „Objednávka prebehla bez problémov a rýchlo. Myslím si, že tento typ služby je pre pacientov výhodný a odporúčam im ho. Všetky tri krajské nemocnice využívajú systém elektronického objednávania pacientov, čím sa snažíme byť občanom nášho kraja bližšie,“ uviedol tesne po zaregistrovaní objednávky predseda TSK  Jaroslav Baška.

Pozrite sa, či sa aj u vášho lekára môžete objednať elektronicky

Službu v súčasnosti využíva 25 ambulancií, ktoré sú po novom viditeľne označené špeciálnou informačnou nálepkou. Vďaka nej jednoducho zistíte, či aj váš lekár využíva systém elektrického objednávania pacientov. Kompletný zoznam lekárov s aktivovaným systémom elektronického objednávania nájdete na webovom sídle www.objednatvysetrenie.sk alebo na www.e-vuc.sk. Služba elektronického objednania je bezplatná a prebieha bez registrácie, stačí mať len mobilný telefón alebo počítač a prístup k internetu. „Usilujeme o to, aby sa do systému elektronického objednávania na vyšetrenie  zapojilo čo najviac ambulancií a pracovísk či už v rámci nemocníc, ktoré sú v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK, ale môžu sa zapojiť aj iní poskytovatelia zdravotnej starostlivosti, pre ktorých je táto služba takisto  bezplatná,“ povedala vedúca Oddelenia zdravotníctva a humánnej farmácie na Úrade TSK Elena Štefíková.

Ako na to?

Objednať sa elektronicky na vyšetrenie je jednoduché a spočíva v troch základných krokoch. Prvým krokom je výber ambulancie na stránke www.objednatvysetrenie.sk. Aktuálnosť ambulancií je garantovaná, keďže údaje pochádzajú priamo od TSK. Druhým krokom je výber voľného termínu, ktoré sú pravidelne lekármi aktualizované on-line. Posledným krokom je samotné objednanie sa. Potenciálnemu pacientovi stačí vyplniť meno a mobilný telefón, na  ktorý mu bude následne zaslaná potvrdzovacia SMS. Objednávka u lekára bude pacientovi deň pred vyšetrením pripomenutá ďalšou bezplatnou SMS.

autor: mp

Fotogaléria

Dokumenty

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK