Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Celkom 62 absolventiek bakalárskeho odboru ošetrovateľstvo si dnes prevzalo diplom

Pogratulovať a popriať všetko dobré prišiel čerstvým bakalárkam aj predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) a predseda Správnej rady Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne Jaroslav Baška. „Len pred pár rokmi ste ukončili skúšku dospelosti – maturitu. Dnes oslavujete ďalšiu skúšku života a myslím si, že ich v živote príde ešte viac. Prídu aj ťažšie, na ktoré sa musíte v živote pripraviť. Chcem vám zaželať, aby ste všetky zvládli, a to aj s podporou vašich blízkych rodinných príslušníkov,“ prihovoril sa trenčiansky župan absolventkám.         

V zastúpení rektora Trenčianskej univerzity sa slávnostných promócií zúčastnila prorektorka pre výchovu a vzdelávanie Trenčianskej univerzity A. Dubčeka v Trenčíne Marta Kianicová. „Bránou Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka prešlo za 20 rokov už takmer 20 tisíc absolventov. Vy ste ale jubilejní, máte možnosť ukázať, kam sa vaša alma mater kvalitatívne posunula,“ uviedla vo svojom príhovore. Okrem nej sa za Trenčiansku univerzitu zúčastnila slávnostného aktu dekanka Fakulty zdravotníctva Iveta Matišáková, predseda Akademického senátu Fakulty zdravotníctva Vladimír Meluš, prodekanka pre vedu, výskum a medzinárodné vzťahy Fakulty zdravotníctva Zdenka Krajčovičová a prodekanka pre výchovu a vzdelávanie Fakulty zdravotníctva Katarína Gerlichová.

Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka patrí podľa nedávneho rebríčka uplatniteľnosti absolventov, ktorý robil už desiatykrát portál Profesia, k TOP 10 vysokých škôl na Slovensku. Absolventi, ktorí opustia jej brány, sa radia medzi najrýchlejšie zamestnaných, patrí im šieste miesto v rebríčku uplatniteľnosti absolventov univerzít na celom Slovensku. Tento fakt potvrdzuje aj skutočnosť, že miera nezamestnanosti absolventov Fakulty zdravotníctva je menej ako 2%.        

autor: bj
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK