Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Celkovo 74 študentov z Trenčianskeho kraja ocení britský veľvyslanec

Mladí ľudia z Trenčianskeho samosprávneho kraja vo veku od 14 do 24 rokov spolu s miliónmi ďalších po celom svete využili šancu rozvinúť svoje schopnosti a charakterové vlastnosti pre reálny život, ktoré im pomôžu uspieť v živote. To všetko vďaka rozvojovému programu Medzinárodná cena vojvodu z Edinburgu (DofE).  

Akreditovanú licenciu získala Národná kancelária Medzinárodnej ceny vojvodu z Edinburgu 30. marca 2016. Aplikovanie programu v kraji sa rozhodla aj Trenčianska župa, ktorá s Národnou kanceláriou podpísala Zmluvu o spolupráci vo februári 2017. Trenčiansky samosprávny kraj tak robí za účelom rozvoja práce s mládežou a prepojenia programu na trh práce a praktické zručnosti. „Spolupráca vyplýva priamo z Koncepcie  rozvoja práce s mládežou TSK do roku 2020, ktorá tvorí dôležitú súčasť výchovy mladých ľudí k tomu, aby boli aktívnymi a uvedomelými občanmi,“ uviedla koordinátorka práce s mládežou Trenčianskeho samosprávneho kraja Silvia Štefániková.   

Získať nové zručnosti užitočné pre akademický i pracovný život sa rozhodli aj študenti z Trenčianskeho kraja. „V prvom roku 2016/2017 sa zapojilo 115 účastníkov zo 7 škôl z Trenčianskeho kraja, pričom na šiestich z nich sa podarilo doviesť 74 študentov k úspešnému dokončeniu,“ prezradila koordinátorka práce s mládežou Trenčianskeho samosprávneho kraja. Do projektu sa v minulom školskom roku 2016/2017 zapojilo 7 stredných škôl, z toho šesť v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK: Gymnázium v Dubnici nad Váhom, v Myjave, v Bánovciach nad Bebravou, v Novom Meste nad Váhom a v Prievidzi, Obchodná akadémia v Považskej Bystrici a Súkromné gymnázium v Trenčíne.     

Celkom 74 študentov z Trenčianskeho kraja si tak v pondelok 18. septembra 2017 v prítomnosti trenčianskeho župana Jaroslava Bašku prevezme bronzové ocenenie z rúk veľvyslanca Spojeného kráľovstva na Slovensku Andrewa Gartha. „Je pre nás dôležité, aby mladí z našej župy dostali čo najviac možností na komplexný rozvoj. Vzhľadom na dlhoročné výsledky a tradíciu vo svete budeme radi, ak sa do Medzinárodnej ceny vojvodu z Edinburghu zapojí čo najviac škôl, organizácii a študentov,“ vyjadrila sa vedúca Odboru školstva a kultúry Úradu TSK Daniela Hilčíková.

V súčasnom akademickom školskom roku 2017/2018 sa počet škôl zapojených do projektu rozrastie o ďalšie gymnáziá a prvýkrát aj o stredné odborné školy. Možnosť pomôcť s osobným rozvojom svojich študentov využila aj Stredná odborná škola v Starej Turej, Stredná odborná škola strojnícka v Bánovciach nad Bebravou, Stredná odborná škola v Partizánskom, Gymnázium v Púchove, Piaristická spojená škola Františka Hanáka v Prievidzi, Spojená škola sv. Jána Bosca v Novej Dubnici, Piaristické gymnázium Jozefa Braneckého v Trenčíne a Súkromná základná umelecká škola v Trenčíne.  

autor: bj

Dokumenty

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK