Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Chcete ostať v obraze? Sledujte najaktuálnejšie informácie z diania v regióne na fanpage Trenčianskeho samosprávneho kraja

Sociálne siete ako informačné kanály Trenčianska župa začala využívať v druhej polovici roku 2014. Najviac čerstvých informácií, oznamov, pozvánok a súťaží však začalo na dennej báze začalo pribúdať v priebehu posledných 2 rokov. Aktivity župy týmto spôsobom sleduje viac ako 2 600 fanúšikov. Facebooková fanpage je teda štvrtou najsledovanejšou spomedzi samosprávnych krajov. „K devíze fanpage TSK patrí najmä množstvo užívateľsky atraktívnych súťaží, do ktorých sa fanúšikovia môžu zapojiť a dozvedieť sa tak niečo viac o kompetenciách župy,“ uviedol trenčiansky župan Jaroslav Baška. Len za posledných 7 dní zverejnené príspevky na facebookovej fanpage župy zobrazilo viac ako 26 200 užívateľom.

V priebehu minulého roka TSK na svojom profile vyhlásil šesť fotosúťaží z oblasti školstva, zdravotníctva či kultúry. Súťažilo sa o praktické ceny, medzi ktorými bola napr. čítačka kníh či inteligentné hodinky na šport. Nechýbali krátke vedomostné súťaže a kvízy. „Je to jeden z efektívnych spôsobov, ako priblížiť pôsobenie krajskej samosprávy aj k žiakom a študentom, ktorí sa o túto oblasť zaujímajú len okrajovo. Z mnohými žiakmi, ktorí sa do súťaží zapojili, som sa pri odovzdávaní ceny osobne stretol, a myslím si, že tieto aktivity TSK vnímajú jednoznačne pozitívne,“ dodal župan. Jeho slová potvrdzujú aj štatistiky zrealizovaných súťaží za rok 2016. V priebehu súťaží dalo viac ako 40 fotografiám, ktoré boli zdieľané viac ako 7100-krát, svoj „páčik“ viac ako 6 670 užívateľov.

K najatraktívnejším príspevkom za posledné obdobie patrí súťaž o knižky s hokejovou a futbalovou tematikou, na ktorú reagovalo za približne 2 týždne takmer 2 tisíc ľudí. Podobný úspech v počte zobrazení zaznamenal príspevok o nákupe 30 nových autobusov pre SAD Trenčín, a. s. či dotazník zameraný na spokojnosť cestujúcich. Snaha župy informovať v pravidelných intervaloch a čo najaktuálnejšie sa odzrkadľuje aj na počte fanúšikov stránky, ktorých pravidelne pribúda.

V nastavenom trende plánuje Trenčianska župa pokračovať aj naďalej. Bude tak robiť nielen s cieľom efektívne a rýchlo informovať ľudí, ale aj s cieľom dostať krajské kompetencie viac do povedomia širokej verejnosti.

autor: vr
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK