Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Cykloautobusy počas svojej premiérovej sezóny využili cyklisti najviac v júli

Presne tri mesiace mohli cyklisti v Trenčianskom kraji využívať cykloautobusy premávajúce na trasách, ktoré si verejnosť sama zvolila verejným hlasovaním.

Trenčiansky samosprávny kraj počas uplynulých letných prázdnin priniesol novú službu pre cestujúcu verejnosť a fanúšikov cyklistiky. Na trasách Trenčín – Dubodiel a Trenčín – Nové Mesto nad Váhom premávali autobusy, ktoré ťahali špeciálny vozík s kapacitou až 24 bicyklov. Cyklista tak prepravil seba aj svoj bicykel, ktorý mu na vozík umiestnila obsluha autobusu. Trenčiansky samosprávny kraj chcel týmto spôsobom podporiť rozvoj cyklistickej infraštruktúry a podnietiť záujem samotných cyklistov, ktorí mohli cykloautobusy využiť až do 3. septembra.

V priebehu letných mesiacov služby cykloautobusu využilo 150 cyklistov. Najviac boli autobusové linky s cyklovozíkom využívané v mesiaci júl. Najväčší záujem o služby cyklovozíka mali cestujúci na linke Trenčín – Dubodiel a o niečo menší záujem o jazdu cyklovozíkom bol na druhej linke Trenčín –Nové Mesto nad Váhom. Cyklovozík sa momentálne poberá na zimný odpočinok a všetci vášniví cyklisti sa už teraz môžu tešiť na ďalšiu letnú sezónu, kedy budú opäť môcť využiť jeho služby.

Cyklobus nielen poslúžil, ale aj odmenil. Pre všetkých nadšených cyklistov, ktorí využili cyklobus, si TSK pripravil súťaž o vecné ceny. Podmienkou bolo odfotiť sa s cykloautobusom a bicyklami na ňom a poslať fotku na facebookovú stránku TSK. Každá fotografia bola automaticky ocenená darčekom od TSK.

autor: lb

Fotogaléria

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK