Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Cyklotrasy Trenčianskeho samosprávneho kraja krok za krokom a prehľadne

Kým doteraz sa pripravovali potrebné legislatívno-právne náležitosti, ktoré navonok neboli vidieť, teraz je už pripravená pôda na to, aby sa prvé kilometre cyklotrás začali reálne budovať. Podrobné informácie o tom, ako príprava jednotlivých etáp pokračuje, po novom prináša nová webová platforma – prehľadne a krok za krokom.

Hlavnou cyklistickou tepnou prechádzajúcou naprieč krajom má byť projekt 100 km dlhej Vážskej cyklotrasy. Tá je v súčasnosti rozdelená na osem častí. O tom, ktorá je najbližšie k výstavbe, ale aj o tom, kadiaľ vedú jednotlivé etapy, si verejnosť môže jednoducho preštudovať na novom webovom sídle vďaka interaktívnej mape a zrozumiteľným informáciám. Nechýbajú ani údaje o spôsobe financovania daného úseku, jeho dĺžke a podrobnej charakteristike. Všetky informácie sú dostupné jednoducho a na jednom mieste.

Atraktívne možnosti na cykloturistiku už čoskoro ponúkne nová cyklotrasa medzinárodného charakteru vedúca z Trenčianske hradu, cez pútnické miesto Skalka nad Váhom až po Nemšovú, kde sa napojí na existujúcu cyklotrasu. Projekt s názvom Na bicykli po stopách histórie v budúcnosti prepojí dva hrady, a to Trenčiansky hrad a hrad Brumov. Detailný popis, mapa a jednotlivé kroky vedúce k realizácii tejto stavby sú taktiež dostupné na novom cyklistickom webe TSK - www.cyklotrasytsk.sk .

Webové sídlo navyše na jednom mieste zhromažďuje všetky aktuality zo sveta cyklistiky na území Trenčianskeho kraja, fotky i videá a nezabúda ani na štúdiu realizovateľnosti cyklistickej infraštruktúry na území hornej Nitry.  

autor: vr
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK