Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Deň Medzihoria organizovala tento rok obec Oslany; do tanca hrali Kollárovci

Program osláv prebiehal dopoludnia v športovom duchu. Už od 9.30 h začala turistika na Veľký vrch, konal sa aj futbalový turnaj a cyklopreteky. Popoludní a večer sa konali kultúrne podujatia a vystúpenia folklórnych súborov z obcí v mikroregióne Medzihorie.

Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) podporil finančne Deň Medzihoria zo svojho dotačného systému. Predseda TSK Jaroslav Baška sa podujatia osobne zúčastnil a vo svojom príhovore vyzdvihol malebnosť mikroregiónu: „Medzihorie je krásny kúsok Trenčianskeho kraja aj vďaka prírode, aj vďaka tomu, že sú tu dobrosrdeční ľudia.“ Uznal tiež, že je potrebné zachovávať tradície: „Trenčiansky samosprávny kraj podporuje takéto aktivity, pretože u nás v kraji máme jedinečný folklór a je nutné zachovávať tieto tradície aj pre ďalšie generácie.“

Základná škola Oslany v rámci grantovej schémy TSK Zelené oči vybudovala vo svojom areáli Babičkinu záhradu, ktorú ocenil aj predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja. V záhrade plánuje škola pestovať bylinky a zeleninu, ktorú následne využije v školskej jedálni pri príprave obedov alebo desiat. Nasadiť by sa mali aj ovocné stromčeky a ríbezľové kríky.

Fotogaléria

Dokumenty

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK