Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Deti zo Spojenej školy internátnej v Trenčianskej Teplej dokázali, že si vážia podanú pomocnú ruku

Deťom z tejto školy boli v januári odovzdané finančné prostriedky v sume 310 eur zo zbierky, ktorú na pomoc deťom v núdzi realizovali úradníci Trenčianskej župy ešte v predvianočnom období. Peniaze boli podľa slov riaditeľky Spojenej školy internátnej v Trenčianskej Teplej Evy Ševčíkovej použité na pokrytie nákladov na ubytovanie a stravovanie detí, ktorým by inak hrozil detský domov. Iniciatíva pomoci sa na Úrade ujala, a tak sa vďaka nej podarilo vyzbieraných viac ako 620 eur odovzdať ľuďom, ktorí to naozaj potrebovali.

Na znak vďaky za podanú pomocnú ruku priniesli deti vlastnoručne vyrobený veniec, jarné ozdoby a bavlnené tašky, ktoré vytvorili v rámci pracovného vyučovania spolu so svojimi pedagógmi. Zamestnancov Úradu potešili aj naučenými básničkami. Osobne sa tak prišli poďakovať predsedovi TSK Jaroslavovi Baškovi a tiež všetkým zamestnancom, ktorí zbierku svojím dobrovoľným príspevkom podporili.

Na škole sa vzdelávajú nielen deti s ľahkým, stredným i ťažkým zdravotným postihnutím alebo vývinovými poruchami, ale aj deti zo sociálne slabších a znevýhodnených rodín. Novinkou je 11-miestny internát, ktorý umožňuje ubytovanie aj deťom zo vzdialenejších kútov Trenčianskeho kraja. „Je dôležité, aby deti videli, že naozaj existujú ľudia dobrej vôle. Musia sa naučiť, že v živote, keď nám niekto niečo dá, nie je to samozrejmé a že by sa za to mali rukami niečím pričiniť. Tiež je dôležité, aby vedeli, že niekto niekde na nich myslí a nie sú sami,“ uviedla riaditeľka Spojenej školy internátnej v Trenčianskej Teplej Eva Ševčíková a v mene detí sa poďakovala za finančný príspevok. Riaditeľka školy tiež podotkla, že deti vyrobili veci aj preto, aby sa naučili, že pomoc druhých si musia vážiť.

TSK ďakuje deťom zo Spojenej školy internátnej v Trenčianskej Teplej a praje im do ďalších rokov všetko dobré.

autor: bj

Fotogaléria

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK