Florbalisti z Partizánskeho tretí na Školských majstrovstvách Slovenska stredných škôl

Pod organizáciu Školských majstrovstiev Slovenska stredných škôl vo florbale sa aj tento rok podpísalo Krajské centrum voľného času (KCVČ) v Trenčíne v spolupráci s Krajskou radou Slovenskej asociácie športu na školách Trenčín. Vyhlasovateľom súťaže bolo Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky.

Na turnaji si zmeralo sily viac ako 90 študentov z 8 tímov z celého Slovenska. „Stretli sa tu všetci víťazi krajských kôl, ktorí sa prebojovali sitom školských, okresných, regionálnych a nakoniec i krajských kôl až k nám na Školské majstrovstvá Slovenska do Trenčína,“ uviedla predsedníčka Krajskej rady Slovenskej asociácie športu na školách Miriam Olešáková.

V 2 skupinách po štyroch tímoch sa stretol každý s každým. Do semifinále, v ktorom si súťažiace tímy zahrali krížovým systémom, postúpili z každej skupiny len prvé dve družstvá. Tímy na 3. mieste v skupinách sa medzi sebou pobili o piate miesto a družstvá na 4. mieste v skupinách súťažili o umiestnenie na siedmom mieste. „Prvý deň turnaja sa hrali zápasy v skupinách a druhý deň prebehli zápasy o celkové umiestnenie,“ dodala Miriam Olešáková.

Reprezentantom Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) sa stalo Gymnázium v Partizánskom v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK, ktoré sa v nabitej konkurencii súťažiacich študentov stredných škôl nestratilo a obsadilo krásne tretie miesto.

Pozvanie na slávnostné vyhodnotenie prijala v mene predsedu TSK Jaroslava Bašku vedúca Oddelenia školstva, mládeže a športu Úradu TSK Eva Žernovičová, ktorá vo svojom príhovore ocenila význam športových podujatí organizovaných pre mládež. „Som rada, že mladí ľudia v dnešnom čase informačných technológií a sociálnych sietí nezabúdajú na to, aké dôležité je tráviť zmysluplne svoj voľný čas. Myslím si, že šport je veľmi dôležitý a pomáha nielen fyzickej, ale aj psychickej pohode. Preto by som sa chcela poďakovať aj organizátorom, ktorí sa na príprave tohto pekného športového podujatia pre mladých podieľali,“ uviedla.

Okrem nej sa slávnostného vyhodnotenia zúčastnila aj riaditeľka KCVČ v Trenčíne Renáta Bieliková a prezident 1.FC Trenčín Miroslav Sága. O program pred prebratím cien a diplomov sa postarala tanečná skupina Korzo.

TSK gratuluje študentom Gymnázia v Partizánskom k zisku tretieho miesta na Školských majstrovstvách Slovenska stredných škôl vo florbale.

Celkové poradie:

1.miesto Gymnázium Ľ. Štúra Zvolen