Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Hasiči v Trenčianskom kraji na cvičení v Nitrianskom Rudne ukázali, že ich nezaskočia ani povodne

V sobotu 9. septembra sa na vodnej nádrži v Nitrianskom Rudne konalo Súčinnostné povodňové cvičenie. O pripravenosti hasičských zložiek sa prišiel osobne presvedčiť aj predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška.

Počas sobotného dňa sa na vodnej nádrži v Nitrianskom Rudne zhromaždila hasičská technika a jednotky, ktoré majú za úlohu pomôcť v prípade takej živelnej katastrofy, akou je potopa. Súčinnostné povodňové cvičenie sa  konalo na Svetový deň prvej pomoci, čo umocnilo pocit zodpovednosti medzi jednotlivými zložkami. Medzi nimi sa nachádzali hasičské zbory Trenčín, Považská Bystrica, Prievidza, Nové Mesto nad Váhom, Partizánske, Bánovce nad Bebravou a Záchranná brigáda Žilina. Cvičenia sa zúčastnili aj dobrovoľné hasičské zbory z obcí Soblahov, Trenčianska Teplá, Nitrianske Rudno, Valaská Belá, Diviacka Nová Ves, Nitrianske Pravno, Nedožery-Brezany a Bystričany.

Sobotné cvičenie bolo zamerané na využitie a prezentáciu prostriedkov aktívnych protipovodňových opatrení. Podujatie zorganizoval Krajský výbor Dobrovoľnej požiarnej ochrany Trenčín. Záštitu nad súčinnostným povodňovým cvičením prevzal predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška, ktorý sa ho zúčastnil aj osobne. Spolu s hasičmi si župan prezrel jednotlivé prostriedky aktívnych protipovodňových opatrení. „Mal som možnosť vidieť spoluprácu medzi profesionálnymi aj amatérskymi hasičskými zbormi a rýchlou zdravotnou pomocou. Môžem naozaj potvrdiť, že dnešné cvičenie ukázalo pripravenosť jednotlivých zložiek k zásahom a k práci s vybavením a technikou, ktorú hasiči v posledných rokoch dostali z Ministerstva vnútra Slovenskej republiky. Ja osobne pokladám tieto cvičenia za veľmi dôležité vzhľadom na to, že nevieme, kedy môže nastať reálna situácia, v ktorej sa zužitkujú skúsenosti z cvičiska,“ uviedol Jaroslav Baška.

Podujatie podporil Trenčiansky samosprávny kraj aj finančne zo svojho dotačného systému.

autor: lb

Fotogaléria

Dokumenty

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK