Hasiči z okresu Považská Bystrica už čítajú nové publikácie o DHZ v Trenčianskom kraji, Základná škola v Domaniži oslávila jubilejné 50. výročie založenia školy

Druhá júnová nedeľa potvrdila, že život v Trenčianskom kraji je pestrý a bohatý na športové, kultúrne a spoločenské podujatia.

Posledná okresná súťaž hasičov sa uskutočnila v okrese Považská Bystrica v obci Plevník-Drienové. Na súťaži sa predstavilo 35 dobrovoľných hasičských zborov (DHZ) z celkového počtu 41. Osobne sa hasičskej súťaže zúčastnil aj predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK), ktorý členom jednotlivých zborov odovzdal publikáciu o DHZ v Trenčianskom kraji. „Kniha o dobrovoľných hasičských zboroch v Trenčianskom kraji vznikla práve na podnet dobrovoľných hasičov. Som rád, že sa podarilo túto knihu spoločnými silami vytvoriť. Publikáciu vydal Trenčiansky samosprávny kraj. Dobrovoľní hasiči majú v kraji dlhodobú históriu a tradíciu, preto si myslím, že si túto knihu zaslúžia,“ uviedol trenčiansky župan Jaroslav Baška.

K oslavám 50. výročia Základnej školy v Domaniži prispel svojim dielom aj Trenčiansky samosprávny kraj

Pri príležitosti 50 rokov ZŠ Domaniža si pedagogický zbor a žiaci školy pripravili podujatie plné hudby, spevu a tanca pod názvom Deň rodiny. V areáli školy, ktorú navštevuje viac ako 150 žiakov, boli pripravené súťaže pre rodinné tímy, ale i kultúrny program venovaný školským spomienkam. Pri tejto vzácnej príležitosti odovzdal predseda TSK Jaroslav Baška spoločne riaditeľke školy nové učebné pomôcky.

Škola v rámci podpory polytechnizácie vyučovania na základných školách nadobudla nový notebook a pracovné náradie. S novými pomôckami môžu žiaci pracovať na technickej výchove alebo na krúžku ROBOLAB, kde deti programujú robotov.

Kultúrne a spoločensky za hodovalo v Horovciach, kde sa uskutočnil v poradí tretí ročník Horoveckých hodov, ktoré finančne zo svojho dotačného systému podporil aj Trenčiansky samosprávny kraj.

autor: mp