Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Historicky prvé kilometre 100 km cyklistickej tepny nášho kraja už vznikajú

Koruna ochrannej hrádze rieky Váh je už dnes frekventovaným miestom, na ktorom stretávame množstvo cyklistov i chodcov. Trenčiansky samosprávny kraj sa práve popri koryte rieky Váh rozhodol vybudovať 100 kilometrov dlhú segregovanú cyklotrasu, ktorá cyklistom vytvorí pohodlnejšie, no najmä komfortnejšie podmienky na šport či dochádzanie za prácou alebo záujmami.

Cyklomagistrála, ktorá prepojí juh Trenčianskeho samosprávneho kraja s jeho severnou hranicou, už nie je len hudbou budúcnosti. Výstavba tohto najväčšieho župného projektu je rozdelená celkovo na 8 častí, pričom výstavba prvého úseku  práve začína. Prvé stroje prídu na stavbu v pondelok 9. októbra 2017, aby oficiálne spustili stavebné práce na vybudovaní prvých 13,4 km budúcej cyklistickej tepny nášho kraja. Náklady na výstavbu sa vyšplhajú na takmer 3,7 mil. €, pričom investorom stavby je Trenčiansky samosprávny kraj.

Prvý úsek Vážskej cyklotrasy vedúci od Hornej Stredy (resp. od hranice TSK s Trnavským samosprávnym krajom) do Nového Mesta nad Váhom je prvým nielen z hľadiska termínu výstavby, ale aj z hľadiska členenia Vážskej cyklotrasy na osem častí z juhu smerom na sever. Pre obyvateľov tohto regiónu bude bezpečnou a plnohodnotnou alternatívou k motorovej doprave.

Na slávnostné poklepanie základného kameňa výstavby prvého úseku cyklotrasy Nové Mesto nad Váhom – Horná Streda Vás pozývame v pondelok 9. októbra 2017 o 13.00 h do Nového Mesta nad Váhom pri most vedúci ponad Biskupický kanál (GPS: 48°44'49.8"N 17°51'01.7"E / 48.747176, 17.850460).

Tešíme sa na stretnutie.

autor: vr
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK