Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Horný Lieskov vítal návštevníkov počas víkendu dychovou hudbou

Leto v Trenčianskom kraji je poprepletané rôznymi hudobnými a folklórnymi festivalmi. Nedeľa 23. júla 2017 patrila v Hornom Lieskove už po 10-krát dychovej hudbe.

Areál „pod Smriečím“ v Hornom Lieskove bol uplynulú nedeľu miestom, kde sa stretli všetci milovníci dychovej hudby zo širokého okolia. Jubilejný ročník festivalu dychových hudieb Dychfest 2017 už tradične zorganizovala DH Lieskovanka v spolupráci s obcou Horný Lieskov. Pravidelným návštevníkom a podporovateľom tohto festivalu je aj predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška. „Ďakujem pánovi starostovi, ale aj dychovej hudbe Lieskovanka za to, akým spôsobom udržiavajú tradície. Dychfest je veľmi pekné podujatie a ľudia sa tu vždy dobre zabavia. Trenčiansky samosprávny kraj podporuje festival Dychfest už niekoľko rokov,“ povedal trenčiansky župan.

Aj vďaka finančnej podpore TSK mohli organizátori pripraviť bohatý kultúrny program, v ktorom sa predstavilo až 6 dychových hudieb zo Slovenska a Českej republiky. DH Lieskovanka, ktorá je hlavným organizátorom podujatia vznikla už v roku 1926 a minulý rok oslávila svoju 90-ročnicu. Napriek úctyhodnému veku ju tvoria prevažne mladí ľudia. Zo súčasných 16 členov až 14 pochádza priamo z obce Horný Lieskov.

Osláv okrúhleho výročia sa zúčastnili aj poslanci Zastupiteľstva TSK Viera Zboranová a František Matušík, nechýbal ani starosta obce Horný Lieskov Andrej Torda, ktorý je zároveň jedným z členov DH Lieskovanka. Organizátorom tentokrát, narozdiel od predchádzajúcich ročníkov, vyšlo aj počasie. Občania z okolitých obcí a vzácni hostia opäť po roku dokázali, že tradície a dychová hudba sa tešia obľube aj v dnešnej uponáhľanej dobe.

autor: lk

Fotogaléria

Dokumenty

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK