Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Informačno-poradenské centrum pre územie Trenčianskeho kraja má za sebou prvý rok fungovania

V budove Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja vzniklo uplynulý rok Informačno-poradenské centrum, ktoré poskytuje poradenstvo pre záujemcov o európske štrukturálne a investičné fondy. Po roku existencie ich registruje takmer 600.

Informačno-poradenské centrá (IPC) postupne vznikli v jednotlivých samosprávnych krajoch. Už rok má to svoje aj Trenčiansky kraj. Gestorom a koordinátorom Integrovanej siete informačno-poradenských centier je Centrálny koordinačný orgán. Cieľom IPC je informovať o európskych štrukturálnych a investičných fondoch (EŠIF) v regiónoch a zabezpečiť podporu pre potenciálnych žiadateľov o tieto prostriedky.

Informačno-poradenské centrum spolupracuje pri príprave a organizácii seminárov a školení s touto tematikou. Za rok existencie zaregistrovalo IPC TSK celkom 579 potenciálnych žiadateľov o EŠIF. Okrem seminárov a školení vie IPC poskytnúť záujemcom konzultáciu a poradenstvo aj telefonicky. Z pohľadu formy poskytnutých konzultácií dominovali za prvý rok existencie IPC práve telefonické konzultácie a konzultácie prostredníctvom e-mailu. Klientelu zväčša tvoria obce a organizácie v pôsobnosti samospráv, ktoré sa uchádzajú o financie pri prípravách rôznych podujatí pre verejnosť.

„Z doterajšej činnosti IPC je zrejmé, že najmä žiadatelia, ktorí majú záujem o pridelenie finančných prostriedkov v rámci tzv. menších výziev, vítajú aktívnu podporu odborníkov napríklad pri vypĺňaní žiadosti, čím sa dokáže eliminovať riziko vzniku formálnych pochybení,“ povedala Katarína Vavríková z IPC TSK.

Informačno-poradenské centrum pre územie Trenčianskeho kraja zorganizovalo za uplynulých 12 mesiacov spolu 11 školení v oblasti vzdelávania, podpory podnikania a ochrany životného prostredia.

V prípade potreby sa záujemcovia môžu obrátiť na webové sídlo IPC TSK, ktoré nájdu na stránke Trenčianskeho samosprávneho kraja (www.tsk.sk) v sekcii „Regionálny rozvoj“ aj na sociálnej sieti Facebook.

autor: lb

Fotogaléria

Dokumenty

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK