Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Kanalizácia, vodovod či čistička odpadových vôd. Aj na ne môže obec využiť financie z eurofondov a zlepšiť svoje prostredie

Na tvorbu atraktívnejšieho prostredia pre svojich obyvateľov môžu obce využiť finančné prostriedky z eurofondov.

Jednu z možností, ako zlepšiť život v obci, predstavuje výzva Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky zameraná na zlepšenie zásobovania pitnou vodou, čistenie odpadových vôd či zavedenie kanalizácie. Oprávnenými žiadateľmi môžu byť okrem obcí či združení obcí aj vlastníci verejných vodovodov či kanalizácií alebo právnické osoby oprávnené na podnikanie v oblasti verejných vodovodov či kanalizácií.

Žiadať o finančné prostriedky môžu obce okrem iného na rekonštrukciu prívodu vody, vodovodných sietí, stokovej siete, budovanie verejného vodovodu či kanalizácie. Maximálna či minimálna výška pomoci pre žiadateľov nebola na jednotlivé žiadosti stanovená. Finančné prostriedky alokované na spomínanú výzvu z Integrovaného regionálneho operačného programu predstavujú sumu 55 miliónov eur.

Prvé hodnotiace kolo predložených žiadostí bolo 26. októbra 2017. Ďalšie hodnotiace kolo, do ktorého môžu oprávnení žiadatelia prekladať svoje žiadosti, bolo predĺžené do 26. januára 2018.

Viac informácií k forme žiadosti nájdete na tejto adrese.

S prípadnými otázkami ohľadom vyplnenia žiadosti je možné obrátiť sa aj na Sprostredkovateľský orgán pre Integrovaný regionálny operačný program (SO pre IROP) Úradu TSK. Okrem neho sú k dispozícii aj služby Informačno-poradenského centra na Úrade TSK, ktoré má za sebou prvý rok fungovania. Viac o Informačno-poradenskom centre pre územie Trenčianskeho kraja nájdete na webovom sídle TSK.

Cieľom uvedenej výzvy je zvýšiť podiel obyvateľstva so zlepšeným zásobovaním pitnou vodou. Účelom grantu je zároveň prostredníctvom zlepšenia odvádzania a čistenia odpadových vôd verejnou kanalizáciou zmierniť negatívne dopady na životné prostredie.      

autor: bj

Fotogaléria

Dokumenty

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK