Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Lekárska služba prvej pomoci pre dospelých ostane zachovaná v každom okresnom meste na území Trenčianskeho samosprávneho kraja

V rámci pracovnej návštevy v kraji sa minister zdravotníctva Tomáš Drucker  stretol s predsedom TSK Jaroslavom Baškom a predstaviteľmi zdravotníckych zariadení a zariadení sociálnych služieb na území kraja. Pracovného rokovania sa zúčastnili poslanci Komisie sociálnej pomoci a zdravotníctva pri Zastupiteľstve TSK, riaditelia nemocníc v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK, riaditelia zariadení sociálnych služieb a zamestnanci Odboru zdravotníctva a sociálnej pomoci Úradu TSK. Medzi témami, ktoré prítomných zaujímali a ku ktorým sa vyjadril aj minister zdravotníctva, nechýbala téma financovania a platieb zo strany zdravotných poisťovní pre tri nemocnice, ktoré kraj zriaďuje, debata sa dotkla aj otázky nedostatku lôžok v Trenčianskom kraji. Minister hostí oboznámil aj s problematikou DRG a eHealthu, rámcovo sa debatovalo aj o projekte „Nová pohotovosť“. Minister zdravotníctva trenčianskeho župana informoval o zámere zachovať lekársku službu prvej pomoci pre dospelých v každom okresnom meste na území Trenčianskeho samosprávneho kraja. Zúčastnených v debate zaujali aj doplnkové hodiny a poplatky u lekárov a otázky smerovali aj k vyhláške č. 210/2016 Z.z. a jej dopadu na zariadenia sociálnych služieb.

Minister zdravotníctva na návšteve Strednej zdravotníckej školy v Trenčíne

Pre Strednú zdravotnícku školu v Trenčíne v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) je školský rok 2016/2017 historickým. Na jeho začiatku sa škola presťahovala do nových priestorov na Veľkomoravskej ulici a v utorok 14. marca 2017 ju navštívil minister zdravotníctva Slovenskej republiky (SR) Tomáš Drucker. Škola s tradíciou od roku 1947 patrí medzi najlepšie stredné odborné školy na Slovensku. Podľa rebríčka INEKO zo septembra 2016 jej patrí 1. miesto zo všetkých 29 stredných zdravotníckych škôl na Slovensku.

Počas návštevy ministra prebiehali na škole, kde študuje viac ako 500 študentov, písomné maturitné skúšky. To však nebránilo študentom a pedagógom pripraviť pre ministra program zložený z praktických ukážok jednotlivých študijných odborov, ktoré sa na škole vyučujú. Minister zdravotníctva bol svedkom prác zubného asistenta, zdravotníckeho asistenta, maséra, zdravotníckeho laboranta farmaceutického laboranta. Zároveň počas svojej návštevy mal možnosť vidieť učebné priestory a pomôcky, ktoré sú na škole v kvalitnom stave.

Záver návštevy patril diskusii, kde sa žiaci ale i pedagógovia pýtali na rôzne témy týkajúce sa zdravotníctva na Slovensku. „Bol by som rád, keby študenti nerezignovali a neodchádzali preč, ale aby sa pokúsili zlepšiť situáciu u nás doma. Slovensko je pekná krajina, a je to na nás, aby sme veci zlepšili a posunuli ich vpred,“ uviedol počas diskusie Tomáš Drucker.

Minister zdravotníctva sa stretol s lekárskou verejnosťou, spoločne viedli širokú diskusiu  

Minister zdravotníctva Tomáš Drucker sa v Trenčíne stretol aj s lekárskou verejnosťou. Do priestorov Domu armády zavítali desiatky lekárov, aby spoločne s ministrom zdravotníctva viedli širokú diskusiu. Kľúčové boli dve témy, a síce zmeny v oblasti ambulantnej zdravotnej starostlivosti a doplnkové ordinačné hodiny.

Fotogaléria

IMG_8017
IMG_8026
IMG_8049
IMG_8084
IMG_8109
IMG_8115
IMG_3984
IMG_4021
IMG_4027
IMG_4032
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK