Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Letnú sezónu TSK otvára zavedením cykloautobusov, prvých cyklistov odvezú už túto sobotu na najväčší bicyklový festival.

Cyklisti môžu po novom v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) využiť na presun aj dva cykloautobusy. Jazdiť budú celú letnú sezónu po trasách, ktoré si verejnosť sama zvolila verejným hlasovaním. Oficiálne začínajú jazdiť od začiatku júna, verejnosť si ich však môže vyskúšať už v sobotu 27. mája počas festivalu Bikefest v Kálnici.

Kraj plný krásnej prírody, cyklistických chodníčkov a nadšených cyklistov, to je len zopár prívlastkov, ktoré charakterizujú Trenčiansky samosprávny kraj. TSK sa v spolupráci so SAD Trenčín, a. s., rozhodol priniesť novú službu pre cestujúcu verejnosť, ktorá fandí cyklistike. Cyklovozíky sú dva a v závese za autobusmi budú premávať každú sobotu, nedeľu, cez sviatky, ale aj počas letných prázdnin až do 3. septembra 2017. „Trenčiansky samosprávny kraj v rámci svojej snahy podporiť cyklistickú dopravu a cykloturizmus v kraji pristúpil spolu so svojím zmluvným dopravcom k zakúpeniu dvoch cyklovozíkov za autobusy,“ uviedol trenčiansky župan Jaroslav Baška.  

Prvá jazda cyklobusom na Bikefest 2017

Prvé cyklobusy vyrazia na svoju púť už 3. júna 2017 a to z Trenčína do Nového Mesta nad Váhom a Dubodiela. Príležitosť vyskúšať si cyklobus prichádza pre verejnosť o týždeň skôr, kedy jeden z nich bude premávať na trase z Nového Mesta cez Beckov až do Kálnice na jeden z najznámejších bicyklových festivalov BikeFest 2017. Rozpis časov a jednotlivých trás je uvedený na konci správy.

Nová služba pre cestujúcich je nastavená na jednoduché užívateľské využite. Stačí prísť na zástavku podľa cestovného poriadku a pri nástupe do autobusu nahlásiť vodičovi prepravu bicykla. Bicykel na cyklovozík umiestni obsluha autobusu za možnej pomoci majiteľa bicykla. Následne si už cestujúci klasicky zakúpi cestovný lístok vrátane cestovného lístka za bicykel. Kapacita prívesu na bicykle je 24 miest. Cena za prepravu bicykla je stanovená na symbolické 1 euro. Cyklobusy budú premávať na dvoch trasách. Prvá trasa vedie z Trenčína cez Mníchovu Lehotu, Trenčianske Jastrabie a končí v Dubodieli. Druhá rovnako vyráža z Trenčína pokračuje cez Beckov, Kočovce, Rakoľuby a finišuje v Novom Meste nad Váhom. Nové cyklovozíky rozpoznáte na cestách podobne ako župné elektromobily, keďže ich dizajn vychádza z loga Zelenej župy. „Cieľom zavedenia cykloautobusov je, aby bol Trenčiansky samosprávny kraj pre fanúšikov dvoch kolies, ale aj celé rodiny dostupnejší, pretože má v tomto smere naozaj čo ponúknuť. Trasy si vybrali samotní cyklisti, takže verím, že cykloautobusy budú na daných trasách vyťažené celú letnú sezónu,“ dodal župan.

Zvez sa cykloautobusom s automatickým bonusom od Trenčianskeho samosprávneho kraja

Cyklobus odvezie aj odmení. Pre všetkých nadšených cyklistov, ktorí využijú cyklobus, si TSK pripravil súťaž o viaceré vecné ceny. Podmienky súťaže sú jednoduché. Odvez sa s cyklobusom, odfoť sa s ním sám alebo s partiou priateľov a bicyklami na ňom a pošli túto fotografiu do správy na facebook TSK. Každá fotka bude zverejnená na FB profile TSK a automaticky ocenená darčekom od TSK.

Všetky informácie o cyklobusoch a súťaži sú zverejnené na www.tsk.sk, darčeky za fotky s cyklobusom sa rozdávajú celé leto až do 3. septembra 2017, preto neváhaj a šliapni do pedálov. Pravidelný rozpis trás cykloautobusov v letnej sezóne je pripravený v prílohe.

Kedy Vás zvezie cyklobus na Bikefest?

Spoje do/z Kálnice (cez Beckov) – sobota 27.5.2017

Z Nového Mesta nad Váhom, žel. st. o 7:31h.

Z Kálnice, hor. koniec o 9:20 h.

Z Nového Mesta nad Váhom, žel. st. o 11:20 h.

Z Kálnice, hor. koniec o 12:52 h.

Z Nového Mesta nad Váhom, žel. st. o 14:31 h.

Z Kálnice, hor. koniec o 16:53 h.

autor: mp

Fotogaléria

rozpis
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK