Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Mažoretky Nelly z Púchova oslávili dvadsaťročnicu, svojim trénerkám a rodičom sa poďakovali slávnostným galaprogramom

Mažoretkový súbor Nelly, ktorý pôsobí a pracuje pod Centrom voľného času Včielka v Púchove, v tomto roku slávi 20. výročie svojho vzniku. Ako poďakovanie za dlhoročnú podporu si dievčatá pre svojich rodičov a vzácnych hostí pripravili slávnostný galaprogram, ktorý bol prezentáciou najúspešnejších choreografií z histórie súboru.

Divadlo v Púchove sa počas uplynulého víkendu premenilo na veľký tanečný parket, svoje umenie na ňom predviedli všetky vekové kategórie mažoretkového súboru Nelly, ktorý už neuveriteľných 20 rokov pôsobí pod Centrom voľného času Včielka v Púchove. Súbor začínal v roku 1997, v tom čase ho tvorilo 17 mažoretiek. Tak, ako sa vyvíjal mažoretkový šport, rástol aj náš súbor až na súčasných takmer 120 členov. Slávnostný program sme zostavili tak, aby bol zaujímavý pre diváka. Okrem klasických súťažných choreografií sme pre divákov pripravili aj vystúpenia s náčiním, ktoré sa bežne v mažoretkovom športe nepoužíva, ako sú krídla, vejáre, vlajky či dáždniky,” prezradila riaditeľka Centra voľného času Včielka Alena Strýčková.

Súbor Nelly tvoria dievčatá vo veku od 6 do 25 rokov, ktoré sú rozdelené do kategórií deti, kadetky, juniorky a seniorky. Vedúcou súboru je certifikovaná medzinárodná a svetová porotkyňa v mažoretkovom športe Ľudmila Bučková Kvaššayová. „Som veľmi hrdá na naše deti, na to, čo za tých 20 rokov dokázali. Naša práca je časovo náročná, no som vďačná, že môžem robiť to, čo ma baví. Vďaka podpore rodičov detí, bez ktorých by to nešlo, môžem robiť svoju prácu s láskou,“ povedala trénerka mažoretiek Nelly.

Slávnostný galaprogram otvoril svojím vystúpením detský spevácky zbor Be Happy zo Základnej umeleckej školy v Púchove. Po ňom už pódium patrilo jednotlivým kategóriám mažoretiek Nelly, ktoré publiku predstavili históriu premien mažoretkového športu v originálnych choreografiách. Okrem rodičov prišli dievčatá podporiť aj vzácni hostia, medzi nimi aj predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška. „Mažoretkový súbor Nelly už niekoľko rokov úspešne reprezentuje mesto a celý región v Európe či celom svete. Pri príležitosti 20. výročia im chcem zaželať, nech sa im aj naďalej darí získavať tie najcennejšie tituly a poďakovať tým, ktorí súbor počas jeho histórie viedli či doteraz vedú. Z detí dokázali tvrdým tréningom vychovať hviezdy, no vďaka patrí aj rodičom, ktorí deti v tejto činnosti podporujú,“ povedal trenčiansky župan.

O výnimočnosti súboru svedčí nielen jeho história, ale aj získané tituly a ocenenia, titul Najlepší slovenský súbor v rokoch 2011 až 2016, tituly Majster Európy či Majster sveta z roku 2014 a 2016. Súbor je členom Asociácie mažoretkového športu Slovensko, Svetovej mažoretkovej federácie a patrí medzi európsku špičku.

autor: lk
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK