Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Mesiac úcty k starším ukončili slávnostným posedením obce Bošany a Borčice

Na záver mesiaca október zorganizovali stretnutie so staršími obyvateľmi aj obce Bošany a Borčice.

Medzi podujatia, ktoré pravidelne organizujú malé, ale aj väčšie obce či mestá, patrí posedenie so seniormi počas Mesiaca úcty k starším. V obci Bošany (okres Partizánske) prijali v piatok 27. októbra pozvanie pána starostu do Pastoračného centra všetci, ktorí v tomto roku oslavujú svoje životné jubileum. „V obci máme šesťdesiat-, sedemdesiat-, osemdesiat-, ale aj deväťdesiat ročných seniorov, ktorým chceme takýmto spôsobom ukázať našu vďaku. Všetkým želám pevné zdravie, veľa lásky a potešenie z nadchádzajúcich rokov, “ povedal Branislav Pajda, starosta obce Bošany. Úsmevy na tvárach seniorov vyčarovali aj deti z Materskej školy v Bošanoch, ktoré deduškom a babičkám zaspievali a zatancovali.

V obci Borčice (okres Ilava) sa v Kultúrnom dome stretli všetci skôr narodení, aby si spoločne zaspomínali, zabavili sa a zároveň prijali prianie všetkého dobrého od vedenia obce. Oboch podujatí sa osobne zúčastnil aj predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška, ktorý seniorom poďakoval za ich celoživotný prínos do spoločnosti. „Nie je dobré, keď starší ľudia stratia chuť do života a sedia celé dni medzi štyrmi stenami uvažujúc, čo bude o hodinu, o deň, o mesiac a tak ďalej. Je naozaj potrebné ísť medzi ľudí, zabaviť sa, pozhovárať sa a užiť si každú možnú chvíľu. Aj preto som vďačný, že sa v týchto obciach o seniorov tak ukážkovo starajú,“ povedal trenčiansky župan a dodal, že v živote starších ľudí asi nejestvuje nič dôležitejšie ako zdravie a rodinný kruh.

O kultúrny program sa počas večera v Borčiciach starala Dychová hudba Medňanka, ktorá do tanca vyzvala nie len dôchodcov, ale aj mladšie ročníky.

autor: lb

Fotogaléria

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK