Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Na Brvništských hodoch sa krstilo žitom

Podujatie pripravila obec Brvnište v spolupráci s Považským osvetovým strediskom v Považskej Bystrici v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK). Ten podujatie podporil zo svojho dotačného systému. Stalo sa už peknou tradíciou, že jeho predseda Jaroslav Baška na hodoch nemôže chýbať. „Chcela by som sa poďakovať pánovi županovi, vďaka ktorému máme vždy bohaté hody. Každoročne nás podporuje, veľmi rád k nám chodí a my si to veľmi vážime,” povedala starostka obce Brvnište Dagmar Mikudíková.

Okrem bohatého kultúrneho programu a sprievodných akcií bol tento ročník hodov obohatený aj o krst knihy Aleny Zboranovej s názvom „Srdcom pelikána”. Za krstného otca publikácie povestí o obci Brvnište si autorka vybrala práve trenčianskeho župana Jaroslava Bašku. „Musím sa priznať, že sa veľmi často krstným otcom nestávam, ale dnes ma to potešilo. O to viac, že sme knihu povestí o obci uvádzali do života originálnym spôsobom, a to posypaním žitom,” doplnil predseda TSK Jaroslav Baška. Symbolika žita predstavuje želanie, aby chlieb na našich stoloch nikdy nechýbal. Aj takýmto spôsobom chcela autorka poukázať na tradície typické pre danú oblasť.

V nedeľu 25. júna 2017 dostal vrámci programu priestor aj Dobrovoľný hasičský zbor Brvnište, ktorý predviedol deťom ukážky svojej činnosti, no nechýbali ani remeselnícke výrobky ľudových autorov a gurmánske špeciality. Obec Brvnište sa tak opäť po roku stala na dva dni centrom výbornej atmosféry v papradnianskej doline.

autor: lk

Fotogaléria

Dokumenty

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK