Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Na Dni seniorov okresu Bánovce nad Bebravou panovala fantastická atmosféra

Pri príležitosti mesiaca úcty k starším sa v obci Uhrovec uskutočnilo spoločensko-kultúrne podujatie pod názvom Deň seniorov okresu Bánovce nad Bebravou. Špeciálnym hosťom podujatia bola hudobná skupina Kandráčovci.

Október ako mesiac úcty k starším vyhlásilo v roku 1990 Valné zhromaždenie OSN. Tento jesenný mesiac má byť pre všetkých pripomienkou, aby sme si ctili starších ľudí v našom okolí, a to nielen v októbri, ale aj počas celého roka. V obci Uhrovec si na seniorov spomenuli hudobným vystúpeným známej slovenskej skupiny Kandráčovci. „V Uhrovci sme radi, že sa nám spoločne s Okresnou organizáciou Jednoty dôchodcov na Slovensku a Okresnou organizáciou Slovenského zväzu telesne postihnutých a aj za pomoci Trenčianskeho samosprávneho kraja podarilo uctiť seniorov v našom okrese. Pripravili sme si pre nich hudobný darček, vystúpenie skupiny Kandráčovci. Ľudia majú záujem sa takto stretávať, keďže pre veľký záujem sme museli pripraviť dva bloky hudobného vystúpenia,“ povedala poslankyňa Zastupiteľstva TSK a starostka obce Uhrovec Zuzana Máčeková.

Na seniorov nezabúda ani Trenčiansky samosprávny kraj, ktorý celoročne cez svoj dotačný systém finančne podporuje rôzne kultúrne, spoločenské a športové podujatia organizované seniormi. To v Uhrovci nebolo výnimkou. „Myslím si, že seniori si od nás mladších zaslúžia celoročnú pozornosť. Vážim si všetkých seniorov za to, čo dokázali urobiť počas svojho života nielen pre ich rodiny, deti a vnúčence, ale aj pre našu spoločnosť,“ uviedol trenčiansky župan Jaroslav Baška, ktorý sa zúčastnil osobne oboch hudobných vystúpení skupiny Kandráčovcov v Uhrovci.

Dom Kultúry v Uhrovci bol pre veľký záujem o podujatie vypredaný dvakrát. Domáci, ale i návštevníci z okolia si mohli hudobnú skupinu Kandráčovcov, ktorá vznikla v roku 2004, tak vychutnať v dvoch hudobných blokoch. „Mám pocit, že v Bánovskom okrese sme ako doma. Nerád porovnávam atmosféru na východe republiky a niekde inde, ale poviem, že som sa tu v Uhrovci cítil doslovne ako vo svojom rodisku. Fantastická atmosféra, fantastickí ľudia, zo všetkých sálala úprimnosť, preto sa sem radi vraciame,“ opísal svoje dojmy Ondrej Kandráč.

Podujatie sa konalo pod záštitou predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja a s finančnou podporou TSK.

autor: mp
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK