Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Na pôde univerzity hodnotili výsledky župných volieb

Katedra politológie Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne sa pozrela na výsledky nedávnych župných volieb.

Priestory študentského centra na Trenčianskej univerzite sa v pondelok 7. novembra 2017 zaplnili študentmi i ľuďmi, ktorí si prišli vypočuť a následne porovnať svoje vlastné názory na výsledky volieb do vyšších územných celkov s názormi pozvaných hostí. Témou diskusie pre študentov Katedry politológie Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne a širokú verejnosť bolo zhodnotenie výsledkov župných volieb, ktoré sa konali v sobotu 4. novembra 2017.

Medzi študentov zavítal aj staronový predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška, ktorý prítomných okrem kompetencií župy oboznámil aj s tým, čo sa za posledné štyri roky v kraji realizovalo a predstavil tiež plány na ďalších 5 rokov. „Prioritami do ďalších 5 rokov sú zdravotníctvo, cesty 2. a 3. triedy a úspešné pokračovanie v systéme duálneho vzdelávania na stredných školách,“ uviedol.

K diskutujúcim patril aj vedúci Katedry politológie, poslanec Zastupiteľstva TSK a primátor mesta Považská Bystrica Karol Janas, ktorý spolu so zástupcom vedúceho Katedry pre rozvoj Miroslavom Řádekom vniesli do diskusie nielen odborné znalosti, ale aj svoj pohľad na priebeh a výsledky volieb, a to nielen v Trenčianskom kraji. „Za nárastom počtu voličov vidím dva momenty. Prvým je nepopierateľný nárast extrémizmu na Slovensku, druhým jednokolová voľba, takže ľudia vedeli, že v prípade županov nie je druhá šanca. Ľudia si povedali, že k volebným urnám musia prísť a podporiť svojho favorita spomedzi kandidátov,“ komentoval vyššiu volebnú účasť docent Karol Janas.    

Otvorená diskusia pre študentov a širokú verejnosť sa na pôde univerzity uskutočnila v rámci Týždňa vedy a techniky na Slovensku. Jej úvod patril aj krátkej spomienke na Alexandra Dubčeka. Práve 7. novembra 2017 uplynulo presne 25 rokov od úmrtia tejto významnej osobnosti slovenského politického života a rodáka z Uhrovca.   

autor: bj
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK